Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 12

Solidų finalą žaidusį A.Murray sustabdė skausmai – čempionu Štutgarte tapo italas

Puikų finalą ir dar puikesnį „BOSS OPEN“ turnyrą Štutgarte žaidusiam Andy Murray (ATP-68) iki ilgai laukto titulo pritrūko vieno seto ir trupinėlio sėkmės – škotas patyrė traumą.
Matteo Berrettinis
Matteo Berrettinis / „Scanpix“ nuotr.

Didžiajame sekmadienio finale tarp dviejų žaidimo ant žolės dangos ekspertų stipresnis pasirodė Matteo Berrettinis (ATP-10) – jis po dramatiško trijų setų trilerio 6:4, 5:7, 6:3 palaužė Andy Murray.

Pusantro seto aikštėje dominavęs Italijos tenisininkas buvo labai arti pergalės dviejų setų kovoje, tačiau žaidime išsilaikęs oponentas žaidė kibiai ir galiausiai išprovokavo keletą Matteo klaidų 12-ajame antrojo seto geime, kuris tapo lemiamu.

Trečiojo seto pradžioje M.Berrettinis iš karto laimėjo varžovo padavimus, tačiau tai nebuvo vienintelė A.Murray problema – tenisininką pradėjo kamuoti klubo skausmai, į aikštelę buvo iškviestas medicininis personalas.

35-erių škoto skausmai tik didėjo – susitikimo pabaigoje jam sunkiai sekėsi atlikti padavimus, o pergalę ganėtinai užtikrintai finiše iškovojo italas. Pozityvo galima ieškoti tame, jog „Didžiojo kirčio“ turnyrų čempionas susižeidė savo kairįjį, o ne dešinįjį klubą, kuriame yra įstatytas metalas.

M.Berrettiniui tai pasakiškas sugrįžimas į ATP turą. „Plaktuko“ pravardę dėl savo galingų kirčių turintis 26-erių tenisininkas nerungtyniavo nuo kovo vidurio po to, kai jam buvo atlikta smulki dešinės rankos operacija.

Italijos teniso superžvaigždei tai šeštasis karjeros ATP titulas, trečiasis – ant žolės. 2019 metų turnyro Štutgarte čempionas šiose pirmenybėse lieka nepralaimėjęs – 9 pergalės iš 9.

Be 250 ATP reitingo taškų M.Berrettinis iškovojo ir 105 tūkst. JAV dolerių. Nuo praėjusių metų šis aukštaūgis ant žolės pralaimėjo vos vieną sykį per 16 mačų – tai buvo Vimbldono finale Novakui Džokovičiui.

Jau kitą savaitę pirmoji Italijos raketė sieks apginti ATP 500 serijos „Queen's“ turnyro titulą Londone. Įdomu tai, kad ir čia yra labai tikėtinas italo ir A.Murray susitikimas – šie tenisininkai gali susikauti jau aštuntfinalyje.

Dviejų Vimbldono titulų savininkas A.Murray Štutgarte iškovojo 150 ATP reitingo taškų ir kiek daugiau nei 61 tūkst. eurų. Dvi pergalės „Queen's“ turnyre škotui greičiausiai leistų patekti tarp skirstytų tenisininkų Vimbldone. Pirmadienį naujame ATP reitinge jis greičiausiai rikiuosis 47-as.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas