Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sporto pasaulio reakcijos į R.Nadalio pasitraukimą: dėkojo R.Federeris ir C.Ronaldo

Apie karjeros pabaigą paskelbęs legendinis Ispanijos tenisininkas Rafaelis Nadalis sulaukė įspūdingo skaičiaus padėkų ne tik iš teniso pasaulio, bet ir kitų sporto šakų atstovų.
Rogeris Federeris ir Rafaelis Nadalis
Rogeris Federeris ir Rafaelis Nadalis / „Scanpix“ nuotr.

Iš Maljorkos kilęs 38-erių tenisininkas ketvirtadienį socialiniuose tinkluose patvirtino, kad po šio sezono baigs profesionalo karjerą, o paskutiniuoju Rafos turnyru bus Daviso taurės finalinis etapas Malagoje lapkričio mėnesį.

Daugiau nei 20 metų ATP ture praleidęs grunto karalius tapo ne tik aistruolių, bet ir savo kolegų bei kitų sporto šakų žvaigždžių numylėtiniu.

Iš viso net 22 „Didžiojo kirčio“ trofėjus iškovojęs ispanas ypatingą ryšį palaikė su šveicarų maestro Rogeriu Federeriu.

„Scanpix“ nuotr./Rafaelis Nadalis ir Rogeris Federeris
„Scanpix“ nuotr./Rafaelis Nadalis ir Rogeris Federeris

Būtent R.Nadaliui teko garbė 2022 metais sužaisti paskutiniajame šveicaro mače, kuomet šios dvi teniso legendos rungtyniavo kartu poroje.

„Kokia karjera, Rafa! Visuomet tikėjausi, kad ši diena niekuomet neateis. Ačiū tau už nepamirštamas akimirkas ir visus tavo neįtikėtinus pasiekimus sporte, kurį taip mylime. Buvo absoliuti garbė!“, – vienas pirmųjų kolegą pasveikino Federeris.

R.Nadalis sulaukė padėkos ir iš Portugalijos futbolo įžymybės Cristiano Ronaldo. Ispanas yra didelis Madrido „Real“ futbolo ekipos gerbėjas, o vienas geriausių visų laikų futbolininkų karališkajame klube rungtyniavo 2009-2018 metais.

„Rafa, kokią įspūdingą karjerą tu turėjai! Tavo atsidavimas, aistra ir neįtikėtinas talentas įkvėpė milijonus visame pasaulyje. Man buvo didelė garbė stebėti tavo kelionę ir didžiuojuosi laikydamas tave savo draugu. Pasimėgauk gyvenimu po karjeros pabaigos!“, – rašė portugalas.

„Scanpix“ nuotr./Cristiano Ronaldo, Raulis Gonzalezas ir Rafaelis Nadalis 2010 metais Madrido „Masters“ turnyre
„Scanpix“ nuotr./Cristiano Ronaldo, Raulis Gonzalezas ir Rafaelis Nadalis 2010 metais Madrido „Masters“ turnyre

Buvusi pirmoji pasaulio raketė sulaukė sveikinimų ir iš kitų sporto pasaulio žvaigždžių.

„Sveikinu su karjera, Rafa! Tu esi tikras sportininko ir žmogaus pavyzdys. Visuomet išliksi legenda“, – dėkojo Madrido „Real“ futbolo klubo lyderis Kylianas Mbappe.

„Rafa, ačiū už tau už buvimą tikru pavyzdžiu mums visiems“, – rašė ir šešis kartus MotoGP pasaulio čempionu tapęs Marcas Marquezas.

„Ačiū už viską, ką suteikei šiam sportui. Niekuomet nepamiršiu tų akimirkų, kuomet prieš keletą metų suteikei man galimybę keletą savaičių pasitreniruoti kartu su tavimi. Žiūrėti, kaip tu dirbi kaip atletas, tačiau tuo pat metu pažinti tave kaip žmogų už korto ribų buvo speciali akimirka. ATP turas tavęs labai pasiilgs“, – savo mintis dėstė ir šiuo metu geriausias planetos tenisininkas Jannikas Sinneris.

R.Nadaliui dėkojo ir kiti teniso pasaulio atstovai, tokie kaip Andy Roddickas, Matteo Berrettinis, Coco Gauff, Ons Jabeur ar Nickas Kyrgiosas.

Pranešimus socialiniuose tinkluose išplatino ir Madrido „Real“ klubas, taip pat visi keturi „Didžiojo kirčio“ turnyrai – „Australian Open“, „Roland Garros“, Vimbldonas bei „US Open“.

Priminsime, kad R.Nadalis absoliučiai dominavo „French Open“ turnyruose, laimėdamas juos net 14 kartų (2005-2008, 2010-2014, 2017-2020 ir 2022 m.).

„US Open“ jis laimėjo keturis sykius (2010, 2013, 2017 ir 2019 m.), „Australian Open“ (2009 ir 2022 m.) bei Vimbldone (2008 ir 2010 m.) triumfavo po dukart.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas