Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 06 24

Staigmena Maljorkoje – D.Medvedevo žolės sezoną užbaigė kortų šeimininkas

ATP 250 serijos „Mallorca Championships“ turnyre Maljorkoje (Ispanija) paaiškėjo keturi pusfinalio dalyviai, tarp kurių nepateko geriausias pasaulio tenisininkas ir čempiono titulą gynęs Daniilas Medvedevas (ATP-1).
Daniilas Medvedevas
Daniilas Medvedevas / „Scanpix“ nuotr.

Rusijos tenisininkas ketvirtfinalyje nesurado jokių priešnuodžių galingam Roberto Bautistos-Aguto (ATP-19) žaidimui ir pralaimėjo rezultatu 3:6, 2:6.

Kortų šeimininkas iš Ispanijos lygiai prieš savaitę Halėje (Vokietija) ketvirtfinalyje beveik identišku rezultatu (2:6, 4:6) krito nuo ruso, tačiau dabar sugebėjo pasiekti labai saldų revanšą savų žiūrovų akivaizdoje.

Patyrusiam 34-erių ispanui tai buvo ketvirtoji karjeros pergalė per 12 susitikimų prieš geriausią pasaulio tenisininką – iki šiol visi trys laimėjimai buvo pasiekti prieš Novaką Džokovičių.

Nors D.Medvedevas yra vienas neparankiausių varžovų turbūt daugumai ATP turo tenisininkų, į šį sąrašą tikrai nepatenka R.Bautista-Agutas, kuris prieš rusą iškovojo 4 pergales per 5 mačus.

Praėjusiais metais Maljorkoje savo pirmą karjeros titulą ant žolės dangos iškovojęs pajėgiausias planetos tenisininkas praras apie 200 taškų, tačiau didelės įtakos reitingo prasme tai jam neturės. Rusas ir toliau išliks pirmas, o reitinge karaliauti turėtų bent iki rugpjūčio mėnesio.

D.Medvedevui tai buvo paskutinis šio sezono mačas ant žolės, kadangi Vimbldone rusams ir baltarusiams dalyvauti yra uždrausta.

R.Bautistos-Aguto, kuris šiame sezone laimėjo turnyrą Dohoje (Kataras), varžovu kiek netikėtai bus toliau stebuklus Maljorkoje kuriantis Antoine'as Bellier (ATP-303). Šveicaras 5:7, 7:6(5), 6:2 palaužė olandą Talloną Griekspoorą (ATP-53).

Dabar aiškiu favoritu laimėti turnyrą yra įvardijamas antroji turnyro bei šeštoji pasaulio raketė Stefanos Tsitsipas. Graikas ketvirtfinalyje 7:6(5), 4:6, 6:3 susitvarkė su amerikiečiu Marcosu Gironu (ATP-67), o pusfinalyje jo lauks prancūzas Benjaminas Bonzi (ATP-56).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas