Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 01 14

Staigmena Oklande – R.Gasquet finale nukovė iki šiol šiemet nepralaimėjusį britą

Beveik visa auksinė Prancūzijos teniso karta, kurią sudarė tokie tenisininkai kaip Jo-Wilfriedas Tsonga, Gillesas Simonas ar Gaelis Monfilsas, jau pasitraukė iš didžiosios scenos, tačiau vienas vyrukas – Richardas Gasquet (ATP-67) – išgyvena tiesiog pasakišką naujojo sezono startą.
Richardas Gasquet
Richardas Gasquet / AFP/„Scanpix“ nuotr.

36-erių veteranas šeštadienį Oklande (Naujoji Zelandija) vykusio ATP 250 turnyro „ASB Classic“ finale sensacingai 4:6, 6:4, 6:4 sugebėjo palaužti Cameroną Norrie (ATP-12) ir iškovoti pirmą titulą nuo 2018-ųjų.

Buvusi septintoji pasaulio raketė tapo vyriausiu pirmenybių čempionu per visą 66-erius metus trunkančią turnyro istoriją.

„Man šis titulas yra tiesiog neįtikėtinas, atsižvelgiant į mano amžių. Nebesitikėjau, kad dar kada nors laimėsiu ATP turnyrą. Šiemet man sukaks jau 37-eri, o jeigu prieš savaitę atvykus čia man kas nors būtų pasakęs, kad tapsiu čempionu, tikrai nebūčiau patikėjęs“, – pačiu savimi stebėjosi prancūzas.

R.Gasquet apskritai tai jau 16-tasis karjeros triumfas ATP ture. Nors tenisininkas komfortabiliausiai jaučiasi būtent ant greitesnių dangų – hardo bei žolės – tai vos antrasis turnyras, kurį jis laimėjo ant kietos dangos lauke. Pirmą sykį „Richie“ tai padarė Dohoje 2013 metais.

Trečiajame didžiojo finalo Oklande sete prancūzas atsiliko net 0:3 ir 0:40, tačiau žaidė šaltakraujiškai, o galiausiai finišavo penkiais laimėtais geimais be atsako.

Beveik 98 tūkstančius JAV dolerių ir 250 ATP reitingo taškų iškovojęs turnyro čempionas pirmadienį atnaujintoje žaidėjų rikiuotėje kils į labai solidžią 42-ąją vietą (+25 pozicijos).

„Scanpix“ nuotr./Cameronas Norrie
„Scanpix“ nuotr./Cameronas Norrie

Savo ruožtu britui C.Norrie tai buvo dar vienas labai skaudus smūgis jam itin reikšmingame turnyre.

Būdamas vos trejų metukų jis kartu su savo tėvais iš Pietų Afrikos Respublikos persikėlė į Naująją Zelandiją, kuriai atstovavo tarptautiniuose turnyruose nuo 2010 iki 2013 metų.

Tenisininko tėvai vis dar tebegyvena šioje šalyje, o „ASB Classic“ turnyro finale „Camas“ pralaimi jau antrą sykį (taip pat 2019 m.).

VIDEO: Richard Gasquet Takes On Cam Norrie For the Title | Auckland 2023 Final Highlights

Metus 27-erių britas pradėjo net šešiomis pergalėmis paeiliui, iš kurių skambiausios buvo pasiektos „United Cup“ turnyre prieš Rafaelį Nadalį, Alexą De Minaurą ir Taylorą Fritzą, tačiau „Australian Open“ pirmenybes jis pasitiks su tam tikru kartėliu.

Vicečempiono pasirodymas Oklande bus įvertintas 150 ATP reitingo taškų ir 57 tūkst. JAV dolerių.

Dabar abu tenisininkai keliasi į Melburną, kur C.Norrie pirmame etape lauks Luca Van Assche (ATP-142), o R.Gasquet – tautietis Ugo Humbertas (ATP-108).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas