Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 08

Stanas Wawrinka nusitaikė į pirmąjį „Tour Finals“ titulą savo karjeroje

Trečioji pasaulio raketė Stanas Wawrinka yra vadinamas „Stan The Man“, o Rogeris Federeris savo tautietį yra praminęs „Stanimal“. Tačiau ko gero geriausia pravardė šiam šveicarui yra „Stan The Big Match Man“, o tai reiškia, kad tenisininkas visuomet puikiai sužaidžia mačus, kurie yra itin didelės svarbos. Šveicarijos atstovas dar niekuomet nelaimėjo titulo Londone, tačiau šį kartą galimybė triumfuoti pasitaikė labai gera.
Stanas Wawrinka
Stanas Wawrinka / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Stanas Wawrinka

Mažai tenisininkų pasaulyje taip užtikrintai sužaidžia lemiamomis rungtynių akimirkomis kaip S.Wawrinka. Šveicaras bandys pasinaudoti šiuo savo pranašumu sekmadienį prasidėsiančiame „Tour Finals“ turnyre ir iškovoti savo pirmąjį trofėjų Londone.

Jis susidurs tik su pačiais geriausiais pasaulio žaidėjais, o tai šveicarui yra didelis pranašumas. Finaluose prieš pirmąsias pasaulio raketes S.Wawrinka yra iškovojęs 3 pergales ir nė sykio nepralaimėjo.

S.Wawrinka nugalėjo Rafaelį Nadalį Melburne 2014-aisiais, vėliau sutrypė Novako Džokovičiaus „Roland Garros“ svajones 2015 metais, o šiemet serbą dar kartą įveikė Niujorke.

„Jis tiesiog dievina didelės svarbos mačus, – tąkart po pralaimėjimo teigė N.Džokovičius. – Stanas yra labai universalus ir puikiai juda aikštėje. Jeigu jis gerai jaučiasi aikštėje, tai klaidų beveik nedaro.“

„Kai pradedu gerai jaustis turnyro finale, tai galiu įveikti bet ką“, – Šanchajuje teigė S.Wawrinka.

Tačiau šveicaras savo sportinę formą kelia su kiekvienu maču, o atėjus finalui jis rungtyniauja labai užtikrintai. „Tour Finals“ turnyre savo geriausią žaidimą prieš elitinius varžovus reikia demonstruoti jau nuo pirmojo susitikimo.

S.Wawrinka „Tour Finals“ čempionate visus tris kartus pateko į pusfinalį, tačiau dar nė karto nežaidė finale. Jis du kartus pralaimėjo R.Federeriui ir sykį nusileido N.Džokovičiui.

„Scanpix“ nuotr./Andy Murray prieš Johną Isnerį
„Scanpix“ nuotr./Andy Murray prieš Johną Isnerį

Galbūt tai yra S.Wawrinkos metai? R.Federeris turnyre nedalyvauja pirmą kartą nuo 2001 metų, o N.Džokovičius nelaimėjo titulo nuo liepos mėnesio. Kita vertus, jo grupėje esantis Andy Murray šiuo metu demonstruoja fantastišką žaidimą.

S.Wawrinka šiemet demonstruoja puikius rezultatus. Jis žaidė penkiuose finaluose ir laimėjo keturis. Vienintelį kartą jis rugsėjo mėnesį nusileido Alexanderiui Zverevui Sankt Peterburgo turnyre.

Iš pastarųjų 12 žaistų finalų šveicaras laimėjo 11, o įspūdinga jo pergalių serija prasidėjo dar 2013 metais. Tąkart jis Olandijoje nusileido Nicolasui Mahut.

„Man pasitikėjimo savimi suteikia kiekviena pergalė, – rugsėjį teigė S.Wawrinka. – Jeigu aikštėje rungtyniauju iš paskutiniųjų, tai turiu galimybę nugalėti bet ką.“

„Tour Finals“ startas – lapkričio 13-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito