Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 27

Startuojantis „Roland Garros“ sulaukia daug kritikos: „Tai tarsi kurortas ne sezono metu“

Vieno iš keturių didžiausių teniso turnyrų metuose – „Roland Garros“ – organizatoriai pasaulinės pandemijos metu per daug nesvarstę nusprendė įprastai vasaros pradžią pažymintį turnyrą perkelti į rudenį, o dabar privalo sugerti nuolatos skriejančias kritikos strėles.
Viktorija Azarenka
Viktorija Azarenka / „Twitter“ nuotr.

„Roland Garros“ turnyre jaučiasi kaip kurorte ne sezono metu. Čia labai šalta, drėgna ir šiurpinančiai vėjuota“, – situaciją šiuo metų laiku Paryžiuje apibūdino BBC apžvalgininkas.

Nors dar prieš keletą savaičių turnyro organizatoriai didžiavosi tuo, jog kiekvieną dieną teniso mačus trijuose pagrindiniuose kortuose stebės apie 10 tūkstančių žiūrovų, netrukus šis skaičius buvo nukirptas pusiau, o prieš pat turnyro startą – dešimteriopai nuo pradinio sumanymo, jau tik į du didžiausius kortus įleidžiant tūkstantį gyvo teniso ištroškusių aistruolių.

Visgi jei prie smarkiai praretėjusių tribūnų tenisininkai jau galėjo apsiprasti ir tai yra dalis „naujosios normalybės“, tai siaubingos oro sąlygos neramina net ir pasaulio geriausiuosius.

„Tikrai yra kiek per šalta“, – kalbėjo 2018 metų čempionė Simona Halep.

„Oras labai labai šaltas. Kondicijos žaisti lauke yra kiek per ekstremalios. Tai pačios sunkiausios sąlygos, prie kurių teks žaisti „Roland Garros“ turnyre“, – kalbėjo grunto karalius Rafaelis Nadalis.

Ispano apmaudas yra suprantamas. Gruntas ir taip yra pati lėčiausia danga, tačiau dėl dabartinių oro sąlygų kortai bus dar lėtesni nei įprastai. Tai reiškia, kad kamuoliukai neatšoks taip aukštai, o juk būtent tada Rafa į darbą pajungia savo smūgį iš kairės, užsukdamas kamuoliukus labai aštriais kampais.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Roland Garros“ turnyras
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Roland Garros“ turnyras

„Pasirinkti „Wilson“ kamuoliuką ant grunto yra bloga išeitis. Treniravausi Maljorkoje prie šiltesnio oro ir kamuoliukai buvo labai lėti“, – guodėsi Nadalis.

Prabėgus vos pusvalandžiui nuo turnyro starto teisėjams teko susidurti su pirmaisiais sunkumais. Vienas iš mačų po trijų geimų buvo pristabdytas dėl nestipraus lietaus, tačiau „US Open“ vicečempionė Viktorija Azarenka buvo pasipiktinusi teisėjų sprendimu laukti lauke, kol lietus nustos. Temperatūros stulpelis Paryžiuje šiuo metu rodo tik apie 8 laipsnius šilumos.

„Koks tikslas čia sėdėti kaip kokioms antims? Dabar 8 laipsniai šilumos, o aš gyvenu Floridoje“, – dėstė Azarenka, netrukus patraukusi į rūbinę – mačas bus pratęstas vėliau.

Dėl prastų oro sąlygų kol kas buvo nepradėtas ir Elise Mertens bei Margaritos Gasparyan susitikimas, tačiau kitos dvikovos yra tęsiamos – daug kas priklauso nuo bendro žaidėjų sutarimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento