Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 22

Stebuklingai išsigelbėjusio M.Berrettinio laukia pusfinalis prieš D.Thiemą

Italijos teniso superžvaigždė Matteo Berrettinis (ATP-15) stebuklingu būdu peržengė „EFG Swiss Open Gstaad“ turnyro Šveicarijoje ketvirtfinalį ir sudarys labai intriguojančią pusfinalio porą su Dominicu Thiemu (ATP-274).
Matteo Berrettinis
Matteo Berrettinis / „Scanpix“ nuotr.

Ketvirtfinalyje antroji turnyro raketė M.Berrettinis po sunkios trijų setų kovos 3:6, 7:6(5), 6:1 palaužė Ispanijos tenisininką Pedro Martinezą (ATP-52).

Akimirką šiame mače net pats italas tikriausiai buvo palaidojęs paskutines viltis kovoti dėl pergalės, kai antrojo seto pratęsime jis atsiliko net 1:5.

Visi Matteo smūgiai baigdavosi neišprovokuotomis klaidomis, tačiau priremtas prie sienos tenisininkas pradėjo šaudyti tarsi iš patrankos ir laimėjęs šešis kamuoliukus paeiliui išplėšė lemiamą setą.

Toks netikėtas įvykių posūkis absoliučiai sužlugdė P.Martinezą, kuris trečiajame sete pametė savo žaidimo lygį ir patyrė itin skaudžią nesėkmę.

2018 metais Gštade savo pirmą karjeros titulą iškovojęs M.Berrettinis šiame turnyre per savo karjerą kol kas nėra patyręs pralaimėjimo – iškovotos visos 7 pergalės.

Įdomu tai, kad apskritai paskutinį sykį pralaimėjimo kartėlį italas patyrė prieš kiek daugiau nei 4 mėnesius Indian Velse. Po šio turnyro tenisininkas kurį laiką nerungtyniavo dėl traumos, tačiau sugrįžęs iš karto demonstravo įspūdingą sportinę formą ir dabar yra laimėjęs jau 11 kartų paeiliui.

Nesustabdomą antrąją Italijos raketę pusfinalyje sustabdyti sieks Dominicas Thiemas. Austras 6:4, 6:3 susitvarkė su Peru atstovu Juanu Pablosu Varillas (ATP-115) ir pirmą kartą nuo 2021-ųjų gegužės pasiekė ATP turnyro pusfinalį.

„Dominicas turi puikią karjerą. Jis laimėjo “Didžiojo kirčio„ titulą ir patyrė traumą, tačiau dabar grįžta. Šiandien šiek tiek žiūrėjau jo žaidimą ir aukštas lygis tikrai grįžta. Mūsų susitikimai visuomet buvo labai įdomūs, todėl rytoj laukia tikrai geras mūšis“, – kalbėjo Berrettinis.

Tarpusavio akistatose kol kas 3:2 priekyje italas.

Sunkiai, tačiau bilietą į kitą etapą iškovojo ir titulą ginantis Casperas Ruudas (ATP-5). Norvegas 7:6(3), 7:6(4) palaužė ispaną Jaume Munarą (ATP-63).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas