Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 06 01

Sunkią pergalę „Roland Garros“ aštuntfinalyje N.Džokovičius pažymėjo įspūdingu pasiekimu

Geriausias planetos tenisininkas Novakas Džokovičius iškovojo pergalę prieš Roberto Bautistą-Agutą ir tapo pirmuoju tenisininku istorijoje, kuris turnyruose uždirbo 100-ą milijonų JAV dolerių. Ketvirtame „Roland Garros“ varžybų etape jis ispaną įveikė rezultatu 3:6, 6:4, 6:1, 7:5.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pirmoji pasaulio raketė į „Didžiojo kirčio“ čempionato ketvirtfinalį pateko 28-ą kartą iš eilės ir aplenkė Jimmy Connorsą (27), kuris liko trečioje sąrašo vietoje. Pačioje viršūnėje įsitvirtinęs R.Federeris su 36-ais ketvirtfinaliais iš eilės.

Į stipriausiųjų aštuonetą Paryžiuje serbas pateko jau dešimtą kartą ir pagal šį rodiklį pasivijo „grunto karalių“ Rafaelį Nadalį. Daugiau kartų – 11-a – ketvirtfinalyje žaidė tik Rogeris Federeris.

Geriausias pasaulio tenisininkas dar vis varžosi dėl savo paskutinio neiškovoto „Didžiojo kirčio“ trofėjaus. Serbas jau tris kartus rungtyniavo Paryžiaus varžybų finale, tačiau niekuomet nėra laimėjęs pagrindinės čempionato taurės.

N.Džokovičius šiame mače pralaimėjo pirmąjį setą, o kitame etape Serbijos atstovas susitiks su Davido Ferrero ir Tomašo Berdycho poros nugalėtoju.

Šioje dvikovoje pirmoji pasaulio raketė neišprovokuotai suklydo 54-is kartus, tačiau sugebėjo palaužti net devynias varžovo padavimų serijas. Serbas laimėjo vos 64-is proc. savo pirmųjų padavimų bei pralaimėjo šešias savo kirčių serijas.

N.Džokovičius ispanui smūgiavo 45-is smūgius be atsako, o jo varžovas atsakė įmušęs 31-ą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas