Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 30

Svajonių debiutas: Dominika Cibulkova triumfavo Singapūre

Dominikos Cibulkovos debiutas „BNP Paribas WTA Finals Singapore“ turnyre priminė pasaką. Pirmą kartą karjeroje čia žaidžianti geriausia Slovakijos tenisininkė sekmadienį vykusiame finale po kiek daugiau nei valandą trukusios kovos 6:3, 6:4 nugalėjo pirmąją pasaulio raketę Angelique Kerber.
Dominika Cibulkova
Dominika Cibulkova / „Scanpix“ nuotr.

Pirmame sete D.Cibulkova staigiai išsiveržė į priekį 3:0. Tuomet tenisininkės apsikeitė dviem iš eilės laimėtais geimais, bet prastokas startas lėmė A.Kerber pralaimėjimą.

Antrą dalį tenisininkės pradėjo lengvai laimėdamos padavimus, bet rezultatui esant 3:3 slovakė pelnė du geimus iš eilės ir išsaugojusi persvarą triumfavo baigiamajame sezono turnyre.

Prieš sekmadienio finalą D.Cibulkova prieš A.Kerber buvo pralaimėjusi keturis mačus iš eilės, įskaitant ir nesėkmę grupės mače.

„Tiesiog neturiu žodžių. Čia dalyvauju pirmą kartą. Tai didžiausia mano karjeros pergalė, – džiaugėsi D.Cibulkova. – Kai į trosą atsitrenkęs kamuoliukas nusileido varžovės pusėje, tai buvo laimingiausia mano karjeros akimirka.“

Triumfas „BNP Paribas WTA Finals Singapore“ turnyre D.Cibulkovą stipriai pakylės pasaulio reitinge – geriausia Slovakijos tenisininkė iš aštuntos vietos šoktelės į rekordinę penktą.

D.Cibulkovos triumfą Singapūre dar įspūdingesniu padaro tai, jog ji baigiamajame sezono turnyre dalyvavo pirmą kartą, o grupėje laimėjusi vos vieną mačą tik per plauką iškopė į pusfinalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito