Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 22

Svajonių komanda: N.Džokovičius jungiasi prie kitų „didžiojo ketverto“ narių Laverio taurėje

Kiekvienais metais geriausius pasaulio tenisininkus pritraukiančios parodomosios komandinės „Laver Cup“ varžybos šiemet pranoks visus aistruolių lūkesčius, kadangi vienoje komandoje varžysis keturi geriausi šio amžiaus tenisininkai.
Novakas Džokovičius ir Rogeris Federeris
Novakas Džokovičius ir Rogeris Federeris / „Scanpix“ nuotr.

Prie jau anksčiau savo dalyvavimą turnyre patvirtinusių teniso legendų Rafaelio Nadalio (ATP-3), Rogerio Federerio ir Andy Murray (ATP-50) jungiasi ir paskutinis „didžiojo ketverto“ narys Novakas Džokovičius (ATP-7).

Tai pirmasis kartas šio ir bet kurio kito komandinio turnyro istorijoje, kurio metu jėgas suvienys šie keturi turbūt žinomiausi tenisininkai per visą žaidimo istoriją.

„Tai vienintelis turnyras, kuriame tu gali sudalyvauti būdamas komandinėje aplinkoje su vyrukais, prieš kuriuos įprastai kauniesi dėl pergalių. Prisijungti prie Rafos, Rogerio ir Andy – trijų rimčiausių mano varžovų per visą karjerą – bus unikali akimirka teniso istorijoje“, – džiūgavo Džokovičius.

„Didysis ketvertas“, kurio nariai kartu sudėjus iškovojo net 66 „Didžiojo kirčio“ titulus ir net 18 sezonų iš eilės baigė pirmoje ATP reitingo vietoje, atstovaus Europos komandai, prie kurios prisijungs dar du kol kas nežinomi tenisininkai iš Senojo žemyno.

Šiai ekipai vadovauja legendinis Bjornas Borgas, su kuriuo Europos komanda kol kas laimėjo visus keturis tokius turnyrus.

„Prisipažinsiu – tikrai nesitikėjau turėti šias keturias ikonas vienoje komandoje. Aš vertinsiu kiekvieną šio svarbaus įvykio akimirką. Kiekvienais metais turime tikslą laimėti, o su Rafa, Rogeriu, Novaku ir Andy man patinka mūsų šansai tai padaryti ir šiemet“, – kalbėjo švedas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rod Laveris ir Bjornas Borgas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rod Laveris ir Bjornas Borgas

N.Džokovičiui tai bus antrasis karjeros pasirodymas Laverio taurėje. 2018-ais turnyre debiutavęs serbas patyrė du pralaimėjimus – vieną vienetuose ir vieną dvejetuose, kur poroje žaidė su Rogeriu Federeriu.

Šveicarui, kuris yra ir vienas iš šių pirmenybių iniciatorių, tai bus ketvirtasis toks turnyras ir pirmasis apskritai po ilgesnės nei metų pertraukos be teniso.

R.Nadalis „Laver Cup“ turnyre žais trečią sykį, o A.Murray – pirmą.

Pasaulio komandoje, kurią į priekį stratego pozicijoje ves amerikietis Johnas McEnroe, kol kas aiškūs trys iš šešių dalyvių – tai Felixas Auger-Aliassime'as (ATP-9), Tayloras Fritzas (ATP-13) ir Diego Schwartzmanas (ATP-14).

Laverio taurė šiais metais vyks Londono O2 arenoje rugsėjo 23-25 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas