Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 09

Svajonių pusfinalis pavirto košmaru: fiziškai palūžęs C.Alcarazas nusileido N.Džokovičiui

Tikru svajonių pusfinaliu ir vienu labiausiai intriguojančių šio sezono mačų įvardintas mūšis tarp Carloso Alcarazo (ATP-1) ir Novako Džokovičiaus (ATP-3) prasidėjo triukšmingai, tačiau baigėsi tiesiog tragiškai, kuomet fiziškai palūžo geriausio planetos tenisininko kūnas.
Carlosas Alcarazas
Carlosas Alcarazas / „Scanpix“ nuotr.

Serbijos teniso titanas dar kartą pademonstravo, kad aukščiausiame lygmenyje 36-erių tenisininkui beveik nėra lygių tiek iš psichologinės, tiek ir iš fizinės pusės, o tuo geriausiai galėjo įsitikinti ir šiuo metu pirmą vietą ATP reitinge užimantis Ispanijos teniso fenomenas Carlosas Alcarazas.

N.Džokovičius po 3 valandas ir 23 minutes trukusios kovos pergalę iškovojo rezultatu 6:3, 5:7, 6:1, 6:1 ir pateko į septintą „Roland Garros“ finalą savo karjeroje, pergalių seriją „Didžiojo kirčio“ turnyruose pratęsdamas iki 20.

Pirmieji du susitikimo setai buvo tarsi iš pasakos. Kur kas daugiau tokių dvikovų patirties sukaupęs serbas startavo solidžiau ir pirmasis palaužė oponento padavimus jau ketvirtajame geime. Nors seto eigoje „Carlitos“ sumažino neišprovokuotų klaidų skaičių, jo oponentas svarbiausiomis akimirkomis padavinėjo tiesiog fantastiškai ir laimėjo pirmąjį setą 6:3.

Antroje žaidimo partijoje C.Alcarazas pagaliau susitvarkė su jį slėgusia įtampa ir pradėjo demonstruoti tikrą teniso magiją.

Trečiajame seto geime 20-metis tenisininkas sukūrė vieną gražiausių ne tik šio turnyro, bet ir viso sezono epizodų, kuomet kamuoliuką į laisvą korto dalį pasiuntė stovėdamas nugara į oponentą.

Nors Nolės padavimų jaunajai žvaigždei laimėti vis nepavykdavo, auksinis šansas atsidaro aštuntajame geime, prieš kurį serbas pasiprašė medicininės pertraukėlės dėl dešinės alkūnės skausmų. Tos pačios alkūnės problemos tenisininką jau ne sykį kamavo šiame grunto sezone.

C.Alcarazas išsiveržė į priekį (5:3), tačiau seto uždaryti savo padavimais nesugebėjo – Novakas priartėjo iki 5:4, o kitame geime atsilikinėdamas 0:40 vėl atliko efektyvius padavimus ir rezultatą išlygino (5:5).

Serbas netgi turėjo puikią galimybę visiškai perimti iniciatyvą 11-tajame geime, tačiau neįtikėtini gynybiniai sugebėjimai išlaikė ispaną kovoje, kuris galiausiai už savo sunkų darbą buvo apdovanotas – setas laimėtas 7:5.

Deja, tačiau trečiojo seto pradžioje nuolatinius įsielektrinusios Paryžiaus publikos šūksnius pakeitė mirtina tyla.

Iš pradžių antrajame partijos geime C.Alcarazui pradėjo spazmuoti rankos pirštus, o visai netrukus Ispanijos tenisininkas susiėmė už savo blauzdos. Ištiko blogiausias scenarijus – mėšlungis.

Žaidimas sustojo ir į kortą nedelsiant buvo iškviesti gydytojai, tačiau teniso taisyklės aiškiai skelbia, kad medicininė pertraukėlė dėl mėšlungio yra negalima.

Pirmoji pasaulio raketė turėjo sumokėti labai skaudžią kainą už tai, kad jam būtų suteikta pagalba – tenisininkas be kovos atidavė geimą varžovui, po kurio N.Džokovičius išsiveržė į priekį 2:1.

Likusioje trečiojo seto dalyje C.Alcarazas korte beveik nejudėjo. Po trumpos pertraukėlės tarp setų ispanas galėjo tęsti susitikimą ir atrodė šiek tiek geriau, tačiau rimčiau pasipriešinti prieš tokio kalibro oponentą buvo tiesiog neįmanoma – nuo įvykusio incidento jis pralaimėjo 11 iš kitų 12 geimų.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius ir Carlosas Alcarazas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius ir Carlosas Alcarazas

C.Alcarazui tai buvo pirmasis pralaimėjimas „Didžiojo kirčio“ varžybose po 12 pergalių iš eilės. Praėjusiame sezone jis iškovojo pirmą šios kategorijos titulą „US Open“ turnyre, bet šiemet dėl traumos turėjo praleisti „Australian Open“.

Ispanas praras pirmą ATP reitingo poziciją tokiu atveju, jei atvirąsias Prancūzijos teniso pirmenybes laimės N.Džokovičius. Pastarasis neabejotinai bus favoritas sekmadienį dvikovoje prieš Casperą Ruudą (ATP-4) arba Alexanderį Zverevą (ATP-27).

Vienas geriausių visų laikų tenisininkų siekia trečiojo titulo Paryžiuje, su kuriuo taptų pirmuoju žaidėju teniso istorijoje, kuris visus „Grand Slam“ turnyrus būtų laimėjęs bent po tris kartus.

Maža to, Nolė pagal iš viso iškovotus „Didžiojo kirčio“ titulus taptų rekordininku ir aplenktų Rafaelį Nadalį, su kuriuo dabar yra iškovoję po 22 trofėjus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas