Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Svajonių savaitė Čarlstone – E.Butvilas iškovojo pirmąjį karjeros „Challenger“ titulą!

Lietuvos teniso talento Edo Butvilo (ATP-365) net neturėjo būti pagrindinėse „Challenger“ varžybose Čarlstone (JAV), tačiau netikėto antrojo šanso sulaukęs tenisininkas jį išnaudojo maksimaliai bei tapo pirmenybių nugalėtoju.
Edas Butvilas
Edas Butvilas / Argentinos teniso federacijos nuotr.

„LTP Challenger“ vyrų vienetų varžybų didžiajame finale 20-metis tenisininkas iš Klaipėdos rezultatu 6:4, 6:3 pranoko ryškiu poros favoritu laikytą amerikietį Nishehą Basavareddy (ATP-227).

Lietuvos teniso rinktinės atstovui tai trečiasis titulas profesionalų lygmenyje, tačiau pirmasis – „Challenger“ kategorijos turnyruose. Iki turnyro Čarlstone pradžios geriausias jaunuolio pasiekimas šios kategorijos pirmenybėse buvo ketvirtfinalio etapas.

E.Butvilas tuo pačiu įsirašė ir į Lietuvos teniso istoriją, tapdamas vos ketvirtuoju mūsų šalies tenisininku, kuriam pavyko laimėti „Challenger“ turnyrą. Iki šiol tai buvo pavykę padaryti tik Ričardui Berankiui, Viliui Gaubui ir jau nebežaidžiančiam Laurynui Grigeliui.

Ričardas per savo karjerą iškovojo net 15 „Challenger“ trofėjų, o Viliaus ir Lauryno kraityje – po vieną tokią pergalę.

Net 11 200 JAV dolerių ir 75 ATP reitingo taškus Čarlstone iškovojęs E.Butvilas pirmadienį naujame ATP reitinge kils į rekordines aukštumas – pirmą kartą pravers Top 300 duris ir turėtų atsidurti 261-oje vietoje.

ATP reitinge jis aplenks R.Berankį ir taps antrąja šalies rakete po V.Gaubo.

Priminsime, kad Čarlstone lietuvis krito dar atrankoje, bet į pagrindinį turnyrą pateko su lucky looser statusu. Tolimas žygis šiose pirmenybėse tenisininkui garantavo vietą ir kitą savaitę Tiburone (JAV) startuosiančiame pagrindiniame „Challenger“ turnyre.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas