Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 09 12

Svarbiausi „US Open“ akordai: iššovę paaugliai ir Sloane šou

Praėjusį savaitgalį Niujorke baigėsi paskutinis sezono „Didžiojo kirčio“ turnyras. Čempionais tapo staigmeną pateikusi Sloane Stephens ir mažai ką nustebinęs Rafaelis Nadalis. „Tennis.com“ pateikia svarbiausius turnyro akcentus.
Sloane Stephens ir Rafaelis Nadalis
Sloane Stephens ir Rafaelis Nadalis / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

1. Jaunimo valanda

Apatinė „US Open“ turnyro dalis taip stokojo žvaigždžių, kad organizatoriai geriausią laiką turėjo duoti 18-mečiui kanadiečiui D.Šapovalovui, kurio vardo žiūrovai net negalėjo ištarti. Tačiau kylanti žvaigždė nustebino visus ir nukovė patį Jo-Wilfriedą Tsongą. Kanadietis tapo sezono atradimu ir įnešė šviežio oro į žaidimą, kuriame pastaruoju metu dominuoja žaidėjai, kuriems virš 30.

D.Šapovalovas tapo pirmuoju 18-mečiu, pasiekusiu „US Open“ ketvirtąjį ratą nuo 1989 metų. 19-metis Andrejus Rublevas pasiekė net ketvirtfinalį ir jaunimas parodė, kad yra pasirengęs užimti svarbias vietas teniso olimpe.

„Scanpix“/AP nuotr./Denisas Šapovalovas
„Scanpix“/AP nuotr./Denisas Šapovalovas

2. Žvaigždės sugrįžimas

Prieš turnyro pradžią moterų turnyro favorite buvo laikoma Vimbldono čempionė Garbine Muguruzą, tačiau ispanę nugalėjo Petra Kvitova. Čekė patyrė emocijų antplūdį, nes tai buvo jos didžiausia pergalė nuo užpuolimo praėjusiais metais. Tenisininkę jos namuose užpuolęs įsilaužėlis rimtai sužalojo jos ranką ir buvo baiminamasi, kad ji į elitą nebesugrįš.

P.Kvitovą sustabdė tik nesenstanti Venus Williams, kuri šventė pergalę ketvirtfinalyje, tačiau čekė pasitraukė laiminga.

„Scanpix“ nuotr./Venus Williams ir Petra Kvitova
„Scanpix“ nuotr./Venus Williams ir Petra Kvitova

3. Epinis susidūrimas

Nors finalai buvo ne itin intriguojantys, „US Open“ netrūko kovingų mačų. Geriausias iš jų – Juano Martino del Potro pergalė 1:6, 2:6, 6:1, 7:6 (1), 6:4 prieš Dominicą Thiemą ketvirtajame rate.

Argentinietis pralaimėjo pirmuosius du setus, tačiau publika pavirto Buenos Airėmis ir sirgalių palaikomas tenisininkas sugebėjo net sirgdamas gripu palaužti austrą.

Po pergalės J.M.del Potro prisipažino, kad antrajame sete norėjo nutraukti mačą, tačiau suprato, kad žiūrovams reikia daugiau teniso.

„Scanpix“ nuotr./Juanas Martinas del Potro
„Scanpix“ nuotr./Juanas Martinas del Potro

4. Sloane šou

Pirmą kartą „Didžiojo kirčio“ turnyre triumfavusi Sloane Stephens privertė publiką ją įsimylėti.

Finale nugalėjusi savo draugę Madison Keys amerikietė ją stipriai apkabino ir net sugebėjo prajuokinti. Kitus sužavėjo jos nuostaba gavus 3,7 mln. JAV dolerių čekį. Tenisininkė juokavo, kad jau apžiūrėjo naujausias mašinas.

Pusfinalyje nugalėjusi Venus Williams, atrodo, kad 24-erių S.Stephens perėmė deglą iš 37-erių veteranės ir gimė nauja JAV teniso žvaigždė.

„Scanpix“/AP nuotr./Sloane Stephens
„Scanpix“/AP nuotr./Sloane Stephens

5. Saldusis 16-ukas

Net sunku tai prisiminti, bet Rafaelis Nadalis į Niujorką atvyko po dviejų skaudžių pralaimėjimų jau minėtam D.Šapovalovui ir Nickui Kyrgiosui.

Ispanui pasisekė su burtais ir jis turnyre nesusitiko su jokiu oponentu iš pirmojo 20-uko.

16-ąjį „Didžiojo kirčio“ turnyrą laimėjęs R.Nadalis atskleidė savo kozirį – jis telkia visas pastangas, kad varžovui neparodytų, jog susinervino.

Tenisininkas tikino, kad kaip ir paprastai jaudinosi, tačiau stengėsi suvaldyti savo kūno kalbą: „Tai dalykas, kuris priklauso nuo manęs, o ne mano varžovo. Todėl turiu tai suvaldyti.“

Dvejus metus R.Nadalis ir R.Federeris nelaimėjo nei vieno „Didžiojo kirčio“ turnyro, tačiau šiais metais juose dominavo. Branda juos sugrąžino į olimpą.

„Scanpix“ nuotr./Rafaelis Nadalis trečią kartą tapo „US Open“ čempionu
„Scanpix“ nuotr./Rafaelis Nadalis trečią kartą tapo „US Open“ čempionu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas