Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 09

Švedas su lenku teniso korte pliekėsi iki 60-o smūgio: „Prireiks laiko, kol atsigausiu“

Antrąją „Australian Open“ dieną vienas atkakliausių susitikimų vyko tarp ne pirmo ryškumo tenisininkų. Įnirtingai vienas kitam į atlapus kibo lenkas Hubertas Hurkaczas (ATP-30) ir švedas Mikaelis Ymeras (ATP-95). Jie korte praleido net keturias valandas, o vienas jų sužaistas taškas sužavėjo pasaulio teniso mėgėjus.
Mikaelis Ymeras
Mikaelis Ymeras / „Scanpix“ nuotr.

Tenisininkai korte baiginėjo jau antrą valandą, kai padavus M.Ymerui užvirė beveik dvi minutes trukusi smūgių virtinė.

Vienas kitam nepasidavę tenisininkai pirmyn-atgal mušinėjo kamuoliuką net 60 kartų, nors mažiausiai kelis sykius jau atrodė, kad arba lenkas, arba švedas nebespės prie geltonojo žaidimo įrankio.

Galiausiai, po alinančios smūgių serijos ranką į viršų kėlė H.Hurkaczas – M.Ymeras jau nespėjo prie jo skersai pasiųsto kamuoliuko.

Visgi tai buvo tik ilgiausias mūšis ilgame kare. Penkių setų kovoje galiausiai triumfavo švedas, pasinaudojęs net šimtu varžovo padarytų neišprovokuotų klaidų. M.Ymeras laimėjo 3:6, 6:3, 3:6, 7:5, 6:3.

„Statistika rodo, koks nuviliantis tai buvo Hurkaczo pasirodymas“, – rašo Lenkijos sporto portalas sport.se.pl.

Savo ruožtu etiopiškų šaknų turintis M.Ymeras tik antrą kartą pateko į „Australian Open“ antrąjį etapą. Jame švedas turės šansą pagerinti karjeros rekordą ir žengti dar toliau, nes žais prieš žemiau reitinguotą 17-metį ispaną Carlosą Alcarazą Garfią (ATP-141), bet prieš tai M.Ymeras trokšta tik poilsio.

„Manau, kad išlošiau iš to, kad mačas truko labai ilgai, dėl to laimėjau kai kuriuos taškus. Vienas taškas truko net 60 smūgių. Prireiks laiko, kol atsigausiu, bet fizinis pasiruošimas yra mano stiprybė“, – sakė 22-ejų metų tenisininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento