Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 21

Šveicarijoje – antrasis D.Thiemo ketvirtfinalis ir pergalingas italo sugrįžimas

Šveicarijos mieste Gštade įsibėgėjo ATP 250 serijos turnyras „EFG Swiss Open Gstaad“, kuriame vietas ketvirtfinalyje iškovojo visi keturi praeityje šį turnyrą laimėję tenisininkai, kurie žaidžia ir šiemet.
Dominicas Thiemas
Dominicas Thiemas / „Scanpix“ nuotr.

2015-ųjų metų čempionas Dominicas Thiemas (ATP-274) vis labiau primena tą tenisininką, kuris laimėjo „US Open“ pirmenybes ir pasiekė trečią ATP reitingo poziciją.

Austrijos teniso superžvaigždė aštuntfinalyje po atkaklios kovos 7:6(8), 6:3 palaužė argentinietį Federico Delbonisą (ATP-125) ir antrą savaitę paeiliui pasiekė ATP turnyro ketvirtfinalį.

Tai pirmasis kartas šiemet, kuomet „Domi“ iškovoja pergalę dviejų setų dvikovoje, tačiau dramos ir šiame mače netrūko. Pirmajame sete austras iššvaistė pranašumą 5:2 ir įklimpo pratęsime, kuriame atsiliko 4:6. Visgi tuomet tenisininkas atliko įspūdingą backhand'ą ir galiausiai dramatiškai išsikapstė.

Priminsime, kad pirmajame rate turėjo išsaugoti match point'ą prieš praėjusių metų finalininką Hugo Gastoną. Ketvirtfinalyje jo lauks kiek netikėtas varžovas – Peru atstovas Juanas Pablo Varillas (ATP-115), rezultatu 7:6(7), 7:5 tėškęs antausį ispanui Roberto Bautistai-Agutui (ATP-19).

Gštade ketvirtfinalį pasiekė ir 2018 metais čia triumfavęs Matteo Berrettinis (ATP-15). Jis 6:4, 6:4 susitvarkė su veterano Richardo Gasquet (ATP-64) iššūkiu.

Italijos teniso galiūnui tai buvo pirmasis mačas ATP ture po kiek ilgesnės nei mėnesio pertraukos. Matteo buvo laikomas vienu iš favoritų laimėti Vimbldoną, tačiau prieš pat turnyrą užsikrėtė COVID-19 ir žaisti Londone negalėjo.

Ketvirtfinalyje jis susirems su ispanu Pedro Martinezu (ATP-52). Šiame turnyre M.Berrettinis per savo karjerą dar nėra pralaimėjęs – visos 6 pergalės ir itin svarbus pirmasis karjeros ATP titulas.

Saugiai savo pavardę tarp aštuonių geriausių turnyro tenisininkų įsirašė ir titulą ginantis Casperas Ruudas (ATP-5). Pirmoji turnyro raketė realizavo vos 2 break point'us iš 15, tačiau vis tiek 6:3, 6:4 susitvarkė su čeku Jiri Lehečka (ATP-65).

Kaip ir kolega iš Italijos, taip ir norvegas Gštade per savo karjerą dar nėra pralaimėjęs – penki laimėjimai iš tiek pat galimų.

Teniso kupina diena Šveicarijos kalnuose baigėsi Alberto Ramoso-Vinolaso (ATP-40). Ispanijos tenisininkas 6:3, 4:6, 6:1 palaužė paskutinę šeimininkų viltį jaunąjį Dominicką Štrickerį (ATP-180).

34-erių ispanas čia triumfavo 2018 metais, tad visi keturi praeityje laimėję tenisininkai tęsia savo žygį link antrojo trofėjaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas