Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Sveikatos problemų turėjusio J.Sinnerio žygis Vimbldone baigėsi ketvirtfinalyje

Geriausias planetos tenisininkas ir vienas Vimbldono pirmenybių favoritų Jannikas Sinneris (ATP-1) netikėtai suklupo ketvirtfinalio etape.
Jannikas Sinneris
Jannikas Sinneris / „Scanpix“ nuotr.

5 setų pareikalavusiame ketvirtfinalio trileryje Italijos teniso meistras rezultatu 7:6(7), 4:6, 6:7(4), 6:2, 3:6 turėjo pripažinti okupantų šalies atstovo Daniilo Medvedevo (ATP-5) pranašumą.

Visą antrąją susitikimo dalį J.Sinneris kentėjo dėl įvairiausių sveikatos problemų. Trečiojo seto pradžioje į kortą buvo iškviesti medikai, kurie patikrino pulsą bei deguonies kiekį kraujyje. Maža to, penktoje žaidimo partijoje jaunuolis pradėjo justi skausmus klubo srityje – būtent dėl klubo traumos tenisininkas praleido dalį grunto sezono.

Daugiausiai pergalių (42) tarp savo kolegų šiame sezone iškovojusiam italui tai buvo tik ketvirtoji nesėkmė šiemet. Neskaitant pirmenybių Madride, kuomet buvo pasitraukta dėl traumos, pralaimėjimas ketvirtfinalyje yra blogiausias tenisininko rezultatas turnyre 2024 metais.

Praėjusiais metais Vimbldono pusfinalyje Novakui Džokovičiui (ATP-2) nusileidęs J.Sinneris praras kiek daugiau nei 300 taškų, tačiau ATP reitinge išliks pirmas. Serbas triumfo turnyre atveju deficitą iki reitingo lyderio nukirptų iki 410 taškų.

Dabar tarpusavio akistatose prieš J.Sinnerį šalies agresorės atstovas yra priekyje 7:5. Rusas laimėjo pirmuosius šešis mačus, tačiau tuomet penkiomis pergalėmis iš eilės atsakė italų teniso vunderkindas, įskaitant ir įspūdingą sugrįžimą iš 0:2 „Australian Open“ finale.

Antrus metus paeiliui Vimbldono pusfinalį pasiekusiam D.Medvedevui apskritai tai bus jau devintasis karjeros pusfinalis „Didžiojo kirčio“ turnyruose. Pagal šį rodiklį jis susilygino su šveicaru Stanu Wawrinka.

„J.Sinneris šiuo metu nebėra tas vyrukas, kurį tu lengvai nugalėsi net ir jam turint fizinių problemų. Tai pirmasis kartas, kuomet centriniame korte iškovoju dvi pergales. Dažniausiai jų būna viena arba nulis“, – interviu kalbėjo mačo nugalėtojas.

Kitame etape penktadienį D.Medvedevo varžovu bus amerikietis Tommy Paulas (ATP-13) arba ispanas Carlosas Alcarazas (ATP-3), su kuriuo jis susidūrė ir praėjusių metų Vimbldono pusfinalyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?