Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 02 20

T.Fritzas laimėjo turnyrą Floridoje ir užsitikrino naują rekordinę reitingo vietą

JAV teniso rinktinės lyderis Tayloras Fritzas (ATP-7) puikią savaitę Floridoje vykusiame ATP 250 serijos turnyre „Delray Beach Open“ vainikavo čempiono titulu.
Tayloras Fritzas
Tayloras Fritzas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Vyrų vienetų turnyro finale sekmadienį amerikietis 6:0, 5:7, 6:2 nugalėjo Miomirą Kečmanovičių (ATP-33) ir iškovojo jau penktą ATP trofėjų savo karjeroje bei pirmą šiemet.

Net keturi titulai buvo iškovoti per pastaruosius 12 mėnesių, kuomet JAV teniso talentas tapo viena iš „Netflix“ dokumentinio serialo „Break Point“ žvaigždžių.

Floridoje T.Fritzas rungtyniavo pirmą kartą nuo 2020-ųjų, o iki šios savaitės geriausias tenisininko pasiekimas šiuose kortuose buvo ketvirtfinalio etapas. Beje, tai pirmasis kartas per 31 metų turnyro istoriją, kuomet čempionu tampa žaidėjas iš pirmojo 10-tuko.

Gimtinėje septintoji pasaulio raketė laimi antrą turnyrą. Pirmą sykį jis tai padarė sensacingai triumfuodamas Indian Velso „Masters“ pirmenybėse.

Nors per savo karjerą T.Fritzas laimi lygiai pusę ATP finalų (5:5), tenisininkui pavyko nugalėti paskutiniuose keturiuose tituliniuose mūšiuose.

„Scanpix“ nuotr./Miomiras Kečmanovičius ir Tayloras Fritzas
„Scanpix“ nuotr./Miomiras Kečmanovičius ir Tayloras Fritzas

Beveik 98 tūkstančius JAV dolerių ir 250 ATP reitingo taškų iškovojęs amerikietis reitinge išliks septintas, tačiau jau lygiai po savaitės kils į rekordinę penktą poziciją, kadangi taškus praras ir jų apginti iš karto negalės Rafaelis Nadalis ir Andrejus Rubliovas.

Šimtąją karjeros pergalę ATP ture pusfinalyje iškovojusiam M.Kečmanovičiui atiteks 57 tūkst. JAV dolerių ir 150 ATP reitingo taškų, o reitingo lentelėje serbas rikiuosis lygiai 30-as.

VIDEO: Taylor Fritz Battles Miomir Kecmanovic for the Title | 2023 Delray Beach Final Highlights

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas