Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 08 23

Tai įvyks: įspūdingą pergalę iškovojęs R.Berankis susikaus su N.Džokovičiumi

Ričardą Berankį (ATP–72) nuo dvikovos su geriausiu pasaulio tenisininku skyrė viena pergalė ir jis ją pasiekė! Pagrindiniame „Western & Southern Open“ turnyre startavęs lietuvis 6:7, 6:4, 7:5 nugalėjo Tommy Paulą (ATP-57) ir tai reiškia, kad antrajame etape R.Berankis kausis su pirmąja pasaulio rakete.
Ričardas Berankis ir Novakas Džokovičius
Ričardas Berankis ir Novakas Džokovičius / „Scanpix“ nuotr.

Pirmąjį setą R.Berankis amerikiečiui pralaimėjo 6:7, tačiau tuomet užtikrintai laimėjo antrąjį ir įtampa pakilo iki maksimalios ribos.

Lemiamame sete lietuvis pirmavo 5:3, tačiau pralaimėjo savo padavimą ir pranašumo nebeturėjo. Kai rezultatas buvo 5:4 R.Berankio naudai, lietuvis pirmavo 40:0 ir galėjo išplėšti pergalę, tačiau T.Paulas rezultatą išlygino 40:40.

R.Berankis turėjo net septynis match-pointus ir galiausiai pralaužė pajėgų amerikietį.

Ši pergalė garantavo lietuviui ne tik mūšį su geriausiu tenisininku pasaulyje, bet ir 45 ATP reitingo taškus bei kiek daugiau nei 43 tūkst. JAV dolerių.

Lietuvos teniso rinktinės lyderiui žaidimas prieš N.Džokovičių nebus naujiena – 2013 metais „US Open“ turnyre tuomet 23-ejų Ričardas testavosi ir Nolei pralaimėjo 1:6, 2:6, 2:6.

„Masters“ serijos turnyras į Niujorką buvo perkeltas iš Sinsinačio. Tai – pirmas didelis oficialus turnyras po koronaviruso pandemijos.

„Western & Southern Open“ vyksta tuose pačiuose kortuose, kaip ir po kiek daugiau nei savaitės prasidėsiantis „US Open“ turnyras.

ATP 1000 serijos vyrų teniso turnyro Niujorke prizų fondą sudaro kiek daugiau nei 6,297 mln. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas