Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Taktinis manevras: perspektyvus Rusijos tenisininkas atstovaus Kazachstanui

Talentingasis okupantų valstybės tenisininkas Alexanderis Shevchenko (ATP-48) pranešė apie sprendimą nuo šiol tarptautiniuose turnyruose atstovauti Kazachstano valstybei.
Alexanderis Shevchenko
Alexanderis Shevchenko / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

„Noriu pranešti, kad nuo kitos savaitės aikštelėje reprezentuosiu Kazachstaną. Aš labai tuo didžiuojuosi ir nekantrauju žengti į kortą bei sukurti įsimintinų akimirkų sau ir savo šaliai“, – socialiniuose tinkluose išstojo Rusijos tenisininkas.

A.Shevchenko prisijungs prie grupelės teniso pasauliui puikiai pažįstamų tenisininkų – 2022-ųjų Vimbldono čempionės Jelenos Rybakinos (WTA-3), Alexanderio Bubliko (ATP-27) bei Julijos Putintsevos (WTA-64), kurie praeityje priėmė tokį patį sprendimą ir jau nebe pirmus metus varžosi po Kazachstano vėliava.

Pasak Kazachstano šalies teniso federacijos prezidento, jau kurį laiką Rusijoje nebegyvenančiam 22-ejų tenisininkui artimiausiu metu turėtų būti suteikta ir Kazachstano pilietybė.

Toks A.Shevchenko manevras jam atvers duris ne tik į prestižines Daviso taurės varžybas, bet ir olimpines žaidynės, į kurias rusams durys lieka užvertos.

Proveržio sezoną praėjusiais metais sužaidęs rusas sykį žaidė ATP turnyro finale ir šiuo metu yra pakilęs iki rekordinės 48-tos pozicijos ATP reitinge.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas