Sportas gyvai
2023 05 29

Tenisininkai piktinasi kamuoliukais ir dangos būkle: „Žaidžiame tarsi purve“

Sekmadienį startavusių atvirųjų Prancūzijos teniso pirmenybių organizatoriai jau susilaukė nemažai skundų iš žaidėjų, kurie turėjo daug priekaištų dėl dangos ir kamuoliukų.
„Roland Garros“ turnyras
„Roland Garros“ turnyras / „Scanpix“ nuotr.

Serbijos tenisininkas Laslo Djere (ATP-60) pirmajame etape 1:6, 6:3, 3:6, 4:6 nusileido rusui Andrejui Rubliovui (ATP-7) ir buvo vienas pirmųjų, nusprendęs netylėti apie žaidimo sąlygas Paryžiuje.

Dvikova vyko antrajame pagal dydį „Suzanne Lenglen“ korte, kurio dangos būkle liko nepatenkintas serbas. Nuo šių metų aikštelė turi pakeliamą stogą, nuo kurio šviečiant saulei ant korto krenta didelis šešėlis.

„Kiekvienas kortas čia yra labai skirtingas. Palaisčius mūsų aikštelę, tam tikrose vietoje dėl krentančio šešėlio ji gerai neišdžiūva, o galiausiai žaidžiame tarsi kokiam purve. Kamuoliukai čia taip pat katastrofiški. Kituose pasirengimo turnyruose jie skriedavo, tačiau čia – neįmanoma atakuoti. Norint atlikti stiprius smūgius pastarąsias 2,5 valandos turėdavau smūgiuoti ne 100 procentų, o 200 proc. jėga“, – piktinosi Djere.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Roland Garros“ dvikova tarp L.Djere ir A.Rubliovo
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Roland Garros“ dvikova tarp L.Djere ir A.Rubliovo

Nusiskundimų sąlygomis žaisti turėjo ir Karenas Chačanovas (ATP-11) kuris taip pat rungtyniavo „Suzanne Lenglen“ aikštelėje ir tik po penkių setų kovos palaužė vietinį Constantą Lestienne'ą (ATP-70).

11-toji pasaulio raketė savo mačą apibūdino „tarsi žaidimu miške prie ežero“.

Savo nuomonę dėl naudojamų kamuoliukų anksčiau išsakė ir antroji pasaulio raketė Daniilas Medvedevas, pabrėžęs, kad tai turi įtakos ir nuolatinėms tenisininkų traumoms, dažniausiai - riešo bei alkūnės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius