Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Tenisininkai piktinasi prasižengusiu J.Sinneriu: „Turėtum dingti dviem metams“

Paviešinta pirmosios planetos raketės Janniko Sinnerio (ATP-1) dopingo byla iššaukė neigiamą reakciją iš ATP turo kolegų, kurie piktinosi, kaip lengvai išsisukti pavyko geriausiam pasaulio tenisininkui.
Nickas Kyrgiosas
Nickas Kyrgiosas / „Scanpix“ nuotr.

Tarptautinė už skaidrumą tenise kovojanti agentūra antradienį pasidalino geriausio pasaulio tenisininko Janniko Sinnerio (ATP-1) dopingo byla, kurioje 23-ejų supertalento kaltė įrodyta nebuvo.

Pranešime spaudai teigiama, kad ATP reitingo lyderis neišlaikė dviejų dopingo testų kovo mėnesį vykusiose Indian Velso „Masters“ pirmenybėse, o italo mėginyje buvo rasta labai nedidelė dalis draudžiamo preparato klostebolio – anabolinio steroido, kuris didina raumenų masę.

Laikinai suspenduotas tenisininkas nepriklausomo tribunolo sprendimu buvo išteisintas – jam pavyko įrodyti, kad uždraustoji medžiaga netyčiniu būdu ant jo pateko per kineziterapeutą.

Visgi be rimtesnės nuobaudos išsisukusiam J.Sinneriui kandžių replikų nepagailėjo kiti ATP turo atstovai, kurių įsitikinimu, jaunuolis turėjo būti diskvalifikuotas.

Vienas pirmųjų socialiniuose tinkluose išstojo australas Nickas Kyrgiosas.

„Absurdas – ir nesvarbu, ar tai buvo netyčinis, ar suplanuotas veiksmas. Tu du kartus esi pagaunamas vartojant uždraustą medžiagą... Turėtum dingti dviem metams. Tai turėjo įtakos tavo pasirodymams. Masažo kremas... Aha, puiku“, – ironiškai rašė tenisininkas.

„Skirtingiems žaidėjams skirtingos taisyklės. Negaliu įsivaizduoti, kaip dabar jaučiasi tenisininkai, kurie buvo diskvalifikuoti dėl užterštų draudžiamų medžiagų“, – dėstė kanadietis Denisas Šapovalovas.

„Galbūt reikia nustoti mus laikyti kvailiais, ne?“, – kolegoms antrino ir prancūzas Lucas Pouille.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?