Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Teniso milžinų mūšyje – susidorojimas: N.Džokovičius sutriuškino R.Nadalį

Dabartinė antroji pasaulio raketė Novakas Džokovičius (ATP-2) užtikrintai įveikė savo amžinąjį varžovą Rafaelį Nadalį (ATP-161) ir dar vienu žingsneliu priartėjo prie olimpinės svajonės.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Scanpix“ nuotr.

Olimpinio teniso turnyro vyrų vienetų varžybų antrajame etape tarp dviejų žaidimo legendų dominavo N.Džokovičius, iškovojęs užtikrintą pergalę rezultatu 6:1, 6:4.

Skirtumas tarp tenisininkų galėjo būti ir dar didesnis – antrajame sete serbas buvo išsiveržęs į priekį 4:0 ir jau pirmavo nepadoria persvara, tačiau tuomet įsigudrino pralaimėti keturis geimus be atsako, o rezultatas sete tapo lygus (4:4).

Visgi labai greitai „Didžiojo kirčio“ turnyrų rekordininkas dar sykį įjungė aukštesnę pavarą bei pribaigė grunto karalių iš Ispanijos.

N.Džokovičius ir R.Nadalis vienas prieš kitą susikovė jau 60-tąjį kartą, o dabar tarpusavio akistatose rezultatu 31:29 pirmauja serbas.

Net 14 kartų karjeroje atvirąsias Prancūzijos teniso pirmenybes laimėjusiam Rafai šiuose „Roland Garros“ kortuose tai buvo tik penktoji nesėkmė per 117 sužaistų mačų. Trys iš šių pralaimėjimų buvo patirti būtent Serbijos teniso titanui.

37-erių N.Džokovičius vis dar medžioja savo pirmąjį olimpinį auksą. Priminsime, kad geriausiu tenisininko pasiekimu išlieka iškovota bronza 2008-ųjų Pekino olimpinėse žaidynėse.

Aštuntfinalyje Nolės lauks italas Matteo Arnaldi (ATP-45) arba vokietis Dominikas Koepferis (ATP-70).

Du olimpinius aukso medalius 2008 m. Pekine vienetuose ir 2016 m. Rio de Žaneire dvejetuose iškovojęs R.Nadalis iš Paryžiaus olimpiados dar nesitraukia – 38-erių veteranas su tautiečiu Carlosu Alcarazu tęsia kovą vyrų dvejetų pirmenybėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas