Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 09

Teniso pasaulio žvaigždės dalyvaus labdaringame renginyje Ukrainai paremti

Prieš prasidedant paskutiniajam metų „Didžiojo kirčio“ turnyrui Niujorke bus surengtas labdaringas renginys, kurio metu surinktos lėšos bus skirtos paremti nuo brutalių Rusijos karinių veiksmų kenčiančiai Ukrainai.
Matteo Berrettinis ir Rafaelis Nadalis
Matteo Berrettinis ir Rafaelis Nadalis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„US Open“ turnyro direktorius Stacey Allasteris prieš pat turnyro startą surengs gražią iniciatyvą Ukrainai paremti, o parodomuosiuose mačuose Niujorke dalyvaus geriausi tiek vyrų, tiek ir moterų tenisininkai.

Pranešama, kad viso renginio metu planuojama iš viso surinkti apie 2 mln. JAV dolerių, tačiau ir tai dar bus tikrai ne viskas – pinigai ir toliau aktyviai bus renkami viso turnyro metu.

Dvi ryškiausios teniso žvaigždės labdaringame renginyje neabejotinai bus abu ATP bei WTA šio sezono lyderiai – tai Rafaelis Nadalis (ATP-3) ir Iga Swiatek (WTA-1).

Beje, būtent pastaroji prieš keletą savaičių Krokuvoje surengė panašų turnyrą su Lenkijos ir Ukrainos teniso žvaigždėmis, kurio metu buvo surinkta daugiau nei pusė milijono eurų.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Igos Swiatek surengtas labdaringas teniso renginys Krokuvoje
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Igos Swiatek surengtas labdaringas teniso renginys Krokuvoje

Prie minėtų žvaigždžių Niujorke jungsis ir kiti puikiai žinomi tenisininkai, tokie kaip Carlosas Alcarazas (ATP-4), Matteo Berrettinis (ATP-14), Felixas Auger-Aliassime'as (ATP-9), Tayloras Fritzas (ATP-13), Coco Gauff (WTA-11), Amanda Anisimova (WTA-22), taip pat JAV teniso legenda Johnas McEnroe ir kiti.

Pasak „US Open“ prezidento, teigiamą atsakymą sudalyvauti renginyje jau davė ir Baltarusijos sportininkė Viktorija Azarenka (WTA-20). Tiesa, pati tenisininkė, palaikanti artimus ryšius su savo šalies diktatoriumi Aliaksandru Lukašenka, interviu šiais ir kitais karo klausimais nedavė.

Atvirosios Jungtinių Amerikos Valstijų teniso pirmenybės šiemet vyks rugpjūčio 29 – rugsėjo 11 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas