Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 10

Teniso pasaulio žvaigždės skundžiasi kamuoliukais: „Jie pasidaro greipfrutais“

Geriausi planetos tenisininkai pastaruoju metu išreiškė savo nerimą dėl nuolatinių pokyčių su kamuoliukais, kurie gali stipriai padidinti traumų riziką.
ATP turnyras Pekine
ATP turnyras Pekine / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Teniso pasaulyje viso sezono metu netyla kalbos apie nuolatos keičiamus kamuoliukus, nuo kurių kenčia vis daugiau tenisininkų, patirdami nuolatines traumas.

Metų pradžioje peties traumą patyręs Stefanos Tsitsipas (ATP-6) vienu metu apskritai negalėjo atlikti savo vienos rankos backhand'o, dabar su panašiomis problemomis susiduria ir riešo traumą gydęsis belgas Zizou Bergsas (ATP-181).

„Vis daugiau žaidėjų patiria nuolatinius riešo skausmus. To būtų galima išvengti, jei kiekvieną savaitę nežaistume su skirtingais kamuoliukais“, – socialiniuose tinkluose savo mintimis dalijosi Z.Bergsas, sulaukęs ir Šveicarijo teniso legendos Stano Wawrinkos (ATP-46) pritarimo.

Riešo traumą pirmoje sezono dalyje patyrė ir tris mėnesius be žaidimo praleisti turėjo JAV teniso talentas Sebastianas Korda (ATP-26), kuris teigė: „Per visą savo karjerą neturėjau nė vienos problemos riešo srityje. Atlikdamas kai kuriuos forehand'us apskritai negalėjau nulaikyti raketės.“

Šiuo metu Kinijoje viešinčios ryškiausios ATP turo žvaigždės taip pat pareiškė savo nepasitenkinimą dėl nuolatinės kamuoliukų kaitos.

„Atlieki su jais keletą smūgių ir jie išsipučia, pasidaro greipfrutais. Dabar mes nuolatos apsikeitinėjame 30 ir daugiau smūgių, nes atlikti winner'ių su šiais kamuoliukais yra tiesiog neįmanoma. Turi kiekvieną tašką būti maksimaliai susikoncentravęs, nes pigių taškų gauti nebeišeina“, – kalbėjo trečia pasaulio raketė Daniilas Medvedevas.

„Nuo turnyrų JAV serijos pradžios turiu problemų su savo riešu dėl kamuoliukų pakeitimų. Per tris savaites panaudojome trijų skirtingų rūšių kamuoliukus“, – skundėsi Tayloras Fritzas (ATP-8).

Savo ruožtu Vimbldono čempionas ir antroji planetos raketė Carlosas Alcarazas (ATP-2) išliko kuklesnis – pasak jo, su šiais pokyčiais privalo taikytis kiekvienas tenisininkas.

„Nuolatiniai kamuoliukų pakeitimai yra labai sunku mums, bet turime su tuo susitaikyti. Prieš kiekvieną naują turnyrą savęs klausti, kokie dabar bus kamuoliukai. Tiesiog turime su tuo sugyventi“, – pasakojo ispanas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas