Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teniso šeima: „Balzekas tennis“ auga – prisijungia ir vaikai, ir mėgėjai, ir profesionalai

Teniso bendruomenė Lietuvoje ne tik stabili – ji nuolat auga. Vieni šį sportą atranda kaip puikų laisvalaikį su šeima ar draugais, o kiti įžvelgia ir sportines ambicijas. „BALZEKAS TENNIS“ plėtros vadovas Arūnas Balžekas šypsosi, kad augantį susidomėjimą tikrai jaučia – prie bendruomenės prisijungia ir žinomi žmonės, ir į Lietuvą grįžę emigrantai su savo vaikais. A.Balžeko teigimu, be profesionalių kortų akademijos stiprybė, greičiausiai, pati bendruomenė – sportuojantys tą labai vertina.
„Belzekas tennis“ auga
„Belzekas tennis“ auga / Pranešimo aut. nuotr.
Temos: 2 Sportas Tenisas

O teniso šeimai augant, nuspręsta investuoti į plėtrą, siekis per daugiau nei metus kone dvigubai praplėsti kompleksą M7 sport Balzekas tennis academy su infrastruktrūros savininku Maksimilianu Dolženko. Pavasarį planuojamos statybos „Kalnėnų sporto ir paslaugų miestelio“ kuris viso sudarys per 9000kv.m. su finansiniu partneriu Mano.Bank Kartu su partneriais turime didelių, labai didelių planų Šiaurinėje miesto dalyje.

Pranešimo aut. nuotr./„Belzekas tennis“ auga
Pranešimo aut. nuotr./„Belzekas tennis“ auga

Bendruomenės jėga

Teniso populiarumo augimo, anot „BALZEKAS TENNIS“ plėtros vadovo Arūno Balžeko, bumu nepavadinsi, bet tai – nuoseklus bendruomenės augimas. „Aiškiai matome, kad auga visų sportų populiarumas. Žmonės sveikiau gyvena, nori daugiau judėti, su bičiuliais ar šeima praleisti laiką kokybiškai, turiningai. Net pastebiu, kad vis daugiau žmonių visiškai atsisako alkoholio, atsisuka į sveiką, sportišką gyvenimą, matant ir jaučiant tai įkūrėme rekreacinę poilsio, sporto ir sveikatingumo vietą ant ežero kranto, šalia Vilniaus „BT sporto krantas“

Tenisas – ne išimtis. Susidominčių, išbandančių vis daugiau. Mūsų bendruomenė vis auga. Preliminariai pamatuoti mūsų teniso bendruomenės dydį nesunku, pavyzdžiui, naujienlaiškį siunčiame 2800 žmonių. Šių metų startas su 650 vaikų. Kadangi matome susidomėjimą, norime sutilpti visi, pasiūlyti daugiau kortų, todėl per artimiausius kelerius metus kartu su partneriais planuojame ir plėtrą“, – kalbėjo vienas akademijos vadovų.

Paklaustas, kaip mano, kodėl teniso entuziastai renkasi būtent „BALZEKAS TENNIS“, atsakydamas neabejojo – bendruomeniškumas. „Mes visi čia kaip šeima, tikrai. Daugelio paklaustumėt ir jums tą pasakytų. Bendruomenė žmonėms labai svarbu, jie čia gali sportuoti su vaikais, grupėmis. Atsiranda bendrų pažinčių, kontaktų, dažnai rengiame turnyrus įvairioms grupėms.

Tuomet pasportuojame, skaniai pavalgome, pabendraujame. Kuriame smagią erdvę jaukiame formate i5dėdami visą savo širdį, be abejo, kartu su visu mūsų kolektyvu.

Tai tampa labai svarbia gyvenimo dalimi. Taigi pirmiausia išskirčiau labai stiprią bendruomenę. Aišku, labai svarbu kortų kokybė, klientai tai labai vertina. Ypač tie, kurie žaidžia daugiau, seniau ar profesionaliai. Tikrai stengiamės auginti ir profesionalus, turime vaikų, kurių karjera prasidėjo būtent mūsų akademijoje, vedame juos profesionalaus teniso keliu, palaikome, remiame ir labai didžiuojamės“, – apie teniso šeimos svarbą ir įvairovę kalbėjo A.Balžekas.

Nuo mėgėjų iki profesionalų

„BALZEKAS TENNIS“ akademijos šeima itin plati ir įvairi – nuo mėgėjų, vaikų, augančių žvaigždžių iki televizijos ir laidų veidų. Žinomas žurnalistas Richardas Jonaitis pasakoja, kad tenisas jį suviliojo prieš aštuonerius metus, o vėliau, prisijungus prie Balžeko teniso akademijos, aistra šiam sportui nuolat auga.

„Nors atrodo, kad tai daug, bet iš tiesų buvo nemažai pertraukų – traumų, kelionių. Sakyčiau, kad esu vidutiniokas, bet man šis žaidimas labai fainas. Pradėjau kažkada prieš aštuonerius žaisti su žmona Palangos kempinge.

Vėliau susipažinau su treneriu Gabrieliumi Ryškumi, o ilgainiui mano gyvenime atsirado visa Balžeko teniso akademijos bendruomenė, M7 sport Balzekas tennis academy sporto kompleksas, bendruomenė ir pats Remigijus Balžekas. Susipažinau ir tada galėjau pasiklausinėti įvairiausių teniso paslapčių, turiu net kartais privilegiją su juo pasitreniruoti, nors esu labiau mėgėjas.

O kalbant apie „BALZEKAS TENNIS“ teniso akademiją, galiu pasakyti, kad treniruotis ten yra tiesiog labai faina, nes tu jauti, kad iš tiesų priklausai bendruomenei. Trenerių daug, ilgainiui imi juos pažinti, bet kurio gali paklausti kokio nors teniso patarimo, pasidalinti tuo, kas nesiseka.

Pranešimo aut. nuotr./„Belzekas tennis“ auga
Pranešimo aut. nuotr./„Belzekas tennis“ auga

Be to, kas kelias savaites vyksta visokie teniso turnyrai, tu pamatai tuos žmones, prisimeni – su vienu žaidei, esi jį nugalėjęs, aha, kitam esi pralaimėjęs, tad reikia stengtis. Tiesiog, nesvarbu, kiek tau metų ir koks tavo lygis, gali žaisti ir švęsti gyvenimą. O kodėl būtent tenisas? Jis tiesiog užkabina, teniso kamuoliuko mušimo garsas tiesiog sukelia priklausomybę“, – su šypsena savo meilės tenisui istorija dalinosi R.Jonaitis.

Amerikoje ir Turkijoje dešimtmetį gyvenusi Birutė Efe dalinosi patirtimi, kaip profesionaliai tenisą sportuojančiam sūnui, grįžus į Lietuvą, ieškojo geriausio kelio tęsti karjerą ir augti.

„Mes tokie esame tarptautiniai, gyvenome ir Amerikoje, ir Turkijoje, o dabar grįžome į Lietuvą. Sūnus sportavo nuo šešerių, žaidė profesionaliai, taigi atvykus ieškojome šeimyniško, o kartu ir individualaus, profesionalaus požiūrio. Buvau girdėjusi apie Berankį ir Balžeką, turėjau tokią svajonę. Kažkaip stebuklingai gavome treniruotę su Remigijumi, jis jau treniruotės viduryje pamatė, kad viskas bus gerai, sutiko treniruoti mano sūnų.

Dabar treniruojamės jau metus „M7 sport Balzekas tennis academy“ sporto komplekse, o jausmas vis dar toks pat – šeimyniškas, jaukus. Labai vertinu, kad visi labai rūpinasi sūnumi – sakykime, net koks kojos patempimas, iškart net pats treneris nuveža pas gydytoją. Taip pat kreipiamas dėmesys į finansines galimybes ir suteikiama visokeriopa reikalinga pagalba nuo inventoriaus iki treniruočių.. Tikrai žiūrima ne tik labai rimtai, bet ir su dideliu rūpesčiu“, – džiaugėsi profesionaliai sportuojančio dvylikamečio Ado mama.

„BALZEKAS TENNIS“ plėtros vadovas A.Balžekas džiaugėsi, kad išties pavyko sukurti stiprią bendruomenę, stiprų kolektyvą, kurią jungia meilė tenisui bei panašios vertybės. Prieš penkerius metus pasirinktas kelias, anot jo, akivaizdu – teisingas, o artimiausi siekiai – plėsti infrastruktūrą, auginti bendruomenę ir stiprinti savo vardą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant