Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 24

Teniso supertalentų finale Hamburge – netikėtas italo triumfas prieš C.Alcarazą

Du vieni iš ryškiausių teniso jaunųjų šviesulių – 2003 metais gimęs Carlosas Alcarazas (ATP-6) ir metais vyresnis Lorenzo Musetti (ATP-62) – surengė neįtikėtiną teniso spektaklį „Hamburg European Open“ turnyro finale Hamburge, Vokietijoje.
Lorenzo Musetti
Lorenzo Musetti / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Po dramatiškos 2 valandas ir 47 minutes trukusios trijų setų kovos sensacingai triumfavo L.Musetti, iškovojęs pergalę rezultatu 6:4, 6:7(6), 6:4.

21-erių Italijos teniso talentas iki šio turnyro nebuvo laimėjęs nė vieno ATP serijos turnyro, tačiau dabar pačiu pirmu mėginimu nuskynė aukštesnės kategorijos ATP 500 titulą. Tai talentingajam jaunuoliui buvo apskritai pirmasis karjeros ATP finalas, kuris jam įsimins dar tikrai ilgam.

Antrajame sete L.Musetti savo oponentą galėjo pribaigti net du sykius, tačiau abu kartus jo rankos lemiamomis akimirkomis sudrebėjo. Iš pradžių italas pirmavo 5:4 ir padavinėjo prie rezultato 40:15, tačiau įsigudrino pralaimėti keturis kamuoliukus paeiliui.

Pratęsime Lorenzo susigrąžino pasitikėjimą ir turėjo dar tris match point'us pirmaudamas 6:3, tačiau ir šioje situacijoje visus juos panaikino bebaimis varžovas, iš viso net penkis kartus buvęs per tašką nuo nesėkmės, bet galiausiai išplėšęs lemiamą setą.

Jo metu abu tenisininkai ir toliau kūrė stebuklus bei užtikrintai padavinėjo, tačiau 10-ajame geime C.Alcarazas pajautė spaudimą servuojant dėl išlikimo šiame mače ir galiausiai neišprovokuota klaida padovanojo pergalę vyresniam kolegai.

Vos 18-os metų Ispanijos teniso sensacijai šis pralaimėjimas ATP turnyro finale buvo pirmasis karjeroje. Apskritai „Carlitosas“ iki pirmenybių Hamburge visus penkis finalinius susitikimus buvo laimėjęs sausais rezultatais 2:0.

Ties šiuo susitikimu nutrūko ir įspūdinga C.Alcarazo nepralaimėtų mačų ATP 500 kategorijos turnyruose serija – 14 pergalių iš eilės bei titulai Rio de Žaneire ir Barselonoje.

„Scanpix“ nuotr./Carlosas Alcarazas
„Scanpix“ nuotr./Carlosas Alcarazas

Nepaisant pralaimėjimo ispanas pirmadienį ATP reitinge kils į rekordinę penktą poziciją ir taps jauniausiu Top 5 debiutantu nuo 2005-ųjų, kai tai padarė dabar jau legendinis Rafaelis Nadalis.

C.Alcarazas siekė tapti tik trečiuoju tenisininku „Open Era“ laikotarpyje, laimėjusiu pirmuosius šešis finalus.

Ispanijos tenisininkui atiteks 300 ATP reitingo taškų ir 178 tūkst. eurų piniginis prizas.

L.Musetti savo kraitį papildys net 500 ATP reitingo taškų ir 331 tūkst. eurų čekiu. Italas jau netrukus kils į rekordinę 31-ąją poziciją ATP reitinge.

Kitą savaitę abu teniso talentai varžysis ATP 250 serijos turnyre Kroatijoje, kuriame praėjusiame sezone C.Alcarazas iškovojo savo pirmą karjeros ATP trofėjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas