Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 04 19

Teniso žvaigždės siekia, kad po 10 tūkst. gautų tokie kaip Laurynas Grigelis

Novakas Džokovičius, Rafaelis Nadalis ir Roger Federeris nori sukurti paramos fondą, iš kurio milijonai būtų skirti žemesnes vietas teniso reitinge užimantiems žaidėjams.
N.Džokovičius, R..Nadalis ir R.Federeris sugalvojo būdą kaip palaikyti L.Grigelį ir kitus žemesnio reitingo žaidėjus.
N.Džokovičius, R..Nadalis ir R.Federeris sugalvojo būdą kaip palaikyti L.Grigelį ir kitus žemesnio reitingo žaidėjus. / „Scanpix“ nuotr.

N.Džokovičius vadovauja „ATP Tour“ žaidėjų tarybai.

Pirmąją vietą pasaulio reitinge užimanti Serbijos teniso žvaigždė drauge su kitais tarybos nariais R.Nadaliu ir R.Federeriu nori pradėti paramos projektą, kad koronaviruso metu būtų surinkta lėšų mažiau uždirbusiems tenisininkams.

Pasiūlymo esmė yra tokia – ATP turnyruose ir „Grand Slam“ varžybose žaidžiantys tenisininkai turėtų drauge surinkti 4 mln. dolerių sumą.

Šie pinigai būtų skirti žaidėjams, kurie pasaulio reitinge užima 250-700 vietas.

Tarp tokių yra ir Lietuvos teniso rinktinės žaidėjas Laurynas Grigelis, šiuo metu užimantis 507 vietą. Netoli yra ir Julius Tvarijonas, kuris rikiuojasi 813 pozicijoje.

Organizatorių nuotr./Laurynas Grigelis - Frederico Silva
Organizatorių nuotr./Laurynas Grigelis - Frederico Silva

N.Džokovičius parašė laišką, kuriuo pristato pasiūlymą, kaip pinigais turėtų prisidėti visi žaidėjai, esantys „Top 100“ reitinge. Tarp jų yra ir Ričardas Berankis, kuris prieš užšaldant reitingą buvo 72-as.

Pagal sumanymą, penki aukščiausiai besirikiuojantys žaidėjai (N.Džokovičius, R.Nadalis, Dominicas Thiemas, R.Federeris ir Danilas Madvedevas) prisidėtų po 30 tūkst. dolerių.

5-10 vietas užimantys žaidėjai skirtų po 20 tūkst. dolerių, antrojo dešimtuko žaidėjai – po 15 tūkst. dolerių, 20-50 vietas užimantys tenisininkai po 10 tūkst. dolerių, o 50-100 pozicijų žaidėjai (tarp jų R.Berankis) po 5 tūkst. dolerių kiekvienas.

Po 5 tūkst. skirtų ir geriausi 20 dvejetų teniso žaidėjai. Be to, geriausi tenisininkai žada skirti ir 50 proc. prizinio fondo finalinio metų turnyro, jei tik jis įvyks rudenį.

Iš viso iš tenisininkų norima surinkti 1 mln. dolerių, o dar 3 mln. dolerių tikimasi sulaukti iš didžiausių teniso turnyrų rengėjų.

Jei planas pavyks ir fonde atsiras 4-4,5 mln. dolerių, kiekvienam 250-700 vietas užimančiam žaidėjui atitektų maždaug po 10 tūkst. dolerių.

Anot N.Džokovičiaus iš pradžių ATP rengėsi skirti 1 mln. žaidėjams, esantiems 150-400 vietose pasaulio reitinge, bet jis po pokalbio su R.Federeriu ir R.Nadaliu panoro ratą praplėsti.

Teniso žvaigždžių nuomone, dauguma iš pirmųjų 250 žaidėjų pernai ir šiemet jau žaidė „Grand Slam“ varžybose ar atrankoje ir spėjo užsidirbti pajamų, tuo metu žemiau esantys tenisininkai gali turėtų finansinių sunkumų.

„Mes jaučiame, kad turime drauge šiems vaikinams padėti. Dauguma jų galvoja palikti profesionalų tenisą, nes tiesiog negali išgyventi finansiškai, – teigiama N.Džokovičiaus laiške, kurį paskelbė žurnalistas Jonas Wertheimas. – Deja, yra daug žaidėjų grupėje tarp 250 ir 700 vietų, kurie nepalaikomi federacijų ir neturi rėmėjų. ATP turi apie 700 narių ir mes turime jais visais pasirūpinti. Mes turime pasiųsti žinutę teniso bendruomenei ir sporto pasauliui, kad pasirūpinsime vienas kitu, o ypač teniso ateitimi. 250-700 pozicijose ir yra ateities žaidėjai. Jie yra teniso šaknys ir profesionalaus sporto pamatai.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai