Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 24

Titulą Šveicarijoje apgynęs C.Ruudas nutraukė įspūdingą italo pergalių seriją

Šveicarijoje tarsi antruose namuose besijaučiantis Casperas Ruudas (ATP-5) antrus metus paeiliui laimėjo Gštade vykstantį ATP 250 serijos turnyrą „EFG Swiss Open Gstaad“.
Casperas Ruudas
Casperas Ruudas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Dviejų aukščiausiai šiame turnyre reitinguotų tenisininkų finale Casperas Ruudas po trijų setų kovos 4:6, 7:6(4), 6:2 palaužė Matteo Berrettinį (ATP-15) ir iškovojo jau devintąjį karjeros ATP titulą, iš kurių net aštuoni – ant grunto.

Italijos teniso atstovas komfortabiliai laimėjo pirmąjį setą, o apsukų nemažino ir antrajame, kurio metu susikūrė tris break point'o galimybes. Visgi jų tenisininkas realizuoti nesugebėjo ir nors iki pat pratęsimo M.Berrettinis paduodamas pralaimėjo viso labo du kamuoliukus, jo metu italas savo oponentui atidavė net keturis savo servus ir prarado iniciatyvą.

Lemiamoje žaidimo partijoje „plaktuko“ pravardę dėl savo galingų kirčių užsiauginęs Matteo puolime nebeatrodė toks aštrus bei darė daug neišprovokuotų klaidų iš dešinės, galiausiai pralaimėdamas kovą dėl titulo.

Šveicarijoje C.Ruudas ir toliau nė sykio per savo karjerą nėra patyręs pralaimėjimo kartėlio – iškovotos visos 16 pergalių. Iš pradžių gegužę jis apgynė titulą Ženevoje, o dabar tą patį padarė ir Gštade.

Po pergalės tenisininkas tiesiog švytėjo gera nuotaika, bet pripažino, kad triukšmingai iškovotų titulų nešvenčia: „Šveicarija man beveik visais aspektais primena Norvegiją – tik jūs mokate mažiau mokesčių. O dėl pergalių paminėjimo, tai su išgertu alkoholiu prisivysiu jau po karjeros pabaigos.“

250 ATP reitingo taškų apgynęs ir solidų daugiau nei 81 tūkst. eurų čekį iškovojęs norvegas artėjantį pirmadienį vis tiek praras penktąją ATP reitingo poziciją, kurią užims jaunasis Carlosas Alcarazas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Matteo Berrettinis ir Casperas Ruudas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Matteo Berrettinis ir Casperas Ruudas

M.Berrettinis, iškovojęs 150 ATP reitingo taškų ir kiek daugiau nei 47 tūkst. eurų, aplenks vieną varžovą ir rikiuosis 14-as. Ties šiuo pralaimėjimu nutrūko ir įspūdinga italo 12 pergalių iš eilės serija.

Kitą savaitę abu tenisininkai planavo dalyvauti kitame ATP 250 serijos turnyre Kicbiuhelyje, Austrijoje, tačiau iš karto po finalo iš jo pasitraukė.

VIDEO: Casper Ruud vs Matteo Berrettini For The Title ? | Gstaad 2022 Final Highlights

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas