Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Titulų badas nutrauktas: „Challenger“ turnyre Prancūzijoje – R.Berankio triumfas

Ilgametis Lietuvos teniso rinktinės vedlys Ričardas Berankis (ATP-336) po ilgos pertraukos ir vėl čempionas – tenisininkas triumfavo „Challenger 50“ kategorijos pirmenybėse Prancūzijoje.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / Organizatorių nuotr.

Penktadienį 34-tąjį gimtadienį atšventęs lietuvis vyrų vienetų varžybų finale šeštadienį rezultatu 7:6(4), 7:5 palaužė pirmą skirstymą turėjusį kortų šeimininką Calviną Hemery (ATP-215).

R.Berankiui tai net 15-tasis karjeros titulas „Challenger“ ture, tačiau šio trofėjaus legendiniam šalies tenisininkui reikėjo laukti itin ilgai.

Paskutinį kartą čempionu mūsų tautietis buvo tapęs praėjusių metų kovą, kuomet taip pat laimėjo „Challenger“ turnyrą Prancūzijoje.

Priminsime, kad Blua mieste rengtos varžybos turėjo vykti ant grunto dangos lauke, tačiau dėl lietingų oro sąlygų buvo perkeltos į uždaras patalpos ant kieto paviršiaus.

Visą savaitę tiesiog nesustabdomai rungtyniavęs Ričardas laimėjo visus 10 žaistų setų, oponentams pralaimėdamas tik tris savo padavimų serijas.

Pergalė turnyre lietuviui garantavo 50 ATP reitingo taškų ir 5080 JAV dolerių. Naujame ATP reitinge pirmadienį tenisininkas pakils per daugiau nei 60 pozicijų ir sugrįš į trečiąjį stipriausią pasaulio žaidėjų šimtuką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius