Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 07 06

Tomašas Berdychas užtikrintai žengė į Vimbldono pusfinalį

Devinta pasaulio raketė Tomašas Berdychas iškovojo pergalę prieš 30-ą vietą pasaulio reitinge užimantį prancūzą Lucasą Pouille ir antrą kartą savo karjeroje pateko į Vimbldono pusfinalį. Čekas neužtruko nė dviejų valandų, o dvikovą laimėjo rezultatu 7:6 (7:4), 6:3, 6:2. Kitame varžybų etape jis susitiks su Jo-Wilfriedo Tsongos ir Andy Murray poros nugalėtoju.
Tomašas Berdychas
Tomašas Berdychas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šiame mače T.Berdychas laimėjo net 87 proc. savo pirmųjų padavimų ir keturis kartus palaužė varžovo kirčių seriją. L.Pouille šioje dvikovoje laimėjo vos 62 proc. savo pirmųjų padavimų bei atliko aštuonias dvigubas klaidas.

Čekijos atstovas vieną kartą savo karjeroje buvo patekęs Vimbldono pusfinalį, kai 2010-aisiais prasibrovė ir į finalą. Tiesa, ten jis turėjo pripažinti Rafaelio Nadalio pranašumą trijų setų kovoje.

T.Berdychas savo karjeroje yra iškovojęs 12 vienetų titulų, tačiau niekuomet nėra laimėjęs „Didžiojo kirčio“ trofėjaus. Arčiausiai tikslo jis buvo minėtose varžybose Londone.

L.Pouille tai buvo pirmas „Didžiojo kirčio“ ketvirtfinalis jo karjeroje, prieš ši turnyrą Vimbldone jis nebuvo pasiekęs nė trečiojo etapo.

Apskritai prancūzas yra tik vieną kartą pasiekęs ATP varžybų finalą, o tai jam pavyko padaryti šiais metais Bukarešte. Tiesa, ten tenisininkas pralaimėjo ispanui Fernando Verdasco.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas