Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 11

Traumos neišsigydžiusio S.Tsitsipo pasirodymas Indian Velse truko vieną mačą

Vienas geriausių pasaulio tenisininkų Stefanos Tsitsipas (ATP-3) priėmė daugeliui keistą sprendimą dalyvauti „Masters“ turnyruose Jungtinėse Amerikos Valstijose, nors vis dar nėra pilnai išsigydęs traumos.
Stefanos Tsitsipas
Stefanos Tsitsipas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Antroji Indian Velse vykstančių „Masters“ pirmenybių raketė penktadienį sensacingai 6:7(0), 6:4, 6:7(5) nusileido pirmojo ATP šimtuko pabaigoje esančiam Jordanui Thompsonui (ATP-87) iš Australijos.

Sezono pradžioje „Australian Open“ finalą pasiekusį S.Tsitsipą po intensyvių dviejų savaičių Melburne pakirto peties trauma, kuriai įtakos galėjo turėti ir techniniai žaidimo pokyčiai dar tarpsezonio metu.

24-erių tenisininkas Roterdame laimėjo tik vieną susitikimą ir nusprendė išsibraukti iš pirmenybių Akapulke, bet vis tiek atvyko į JAV, nors prieš turnyrą atvirai teigė, kad dar nėra pasiruošęs žaisti pilna jėga.

„Prižadėjau sau, kad nepraleisiu artimiausių dviejų turnyrų. Aš vis dar atsistatymo procese po traumos ir neapsimesiu, kad turiu realių šansų pasirodyti gerai Indian Velse ir Majamyje, nes visus klaidinčiau. Daug kartų karjeroje taip nesakiau, bet netikiu savo šansais žengti toli šiuose turnyruose. Prioritetu išlieka paruošti savo kūną maksimaliai grunto sezonui“, – kalbėjo jis.

„Scanpix“ nuotr./Stefanos Tsitsipas
„Scanpix“ nuotr./Stefanos Tsitsipas

Peties skausmai akivaizdžiai matėsi ir pralaimėtame mače, kuomet akimirkomis graikas galėdavo tik atlikti pjautus smūgius be didelės jėgos.

Su šia nesėkme S.Tsitsipas prarado net ir teorinius šansus tapti nauju ATP reitingo lyderiu po „Masters“ turnyrų JAV, o Indian Velsas išlieka vienu nesėkmingiausių šios kategorijos turnyrų graikui, kuris trečią kartą per paskutinius penkis apsilankymus Kalifornijoje iškrenta antrame etape.

Savo ruožtų 28-erių J.Thompsonui tai vienas skambiausių karjeros laimėjimų ir tik antroji pergalė prieš Top 10 varžovą.

„BNP Paribas Open“ trečią ratą australas pasiekė pirmą kartą, o ten jo lauks tikrai įveikiamas varžovas iš Čilės – Alejandro Tabilo (ATP-187).

Pirmą barjerą Indian Velse be didesnių problemų peržengė kitas pirmojo 10-tuko atstovas Andrejus Rubliovas (ATP-7). Jis rezultatu 6:4, 6:2 pasiekė saldų revanšą prieš čeką Jiri Lehečką (ATP-47), kuriam pralaimėjo prieš keletą savaičių Dohoje.

Rusas praėjusiais metais šiame turnyre pasiekė pusfinalį ir gina nemažą dalį ATP reitingo taškų - 360.

VIDEO: Tsitsipas, Medvedev, Rublev, Ruud, Berrettini all in Action | Indian Wells 2023 Day 3 Highlights

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas