Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 05 11

Trečiadienis Romoje: Į kortus žengs geriausi planetos tenisininkai

Iš paskutinių 56-ų „Masters“ serijos turnyrų net 52-u titulus laimėjo vienas iš didžiojo ketverto narių: Novakas Džokovičius, Andy Murray, Rogeris Federeris ir Rafaelis Nadalis. Nuo 2010-ų metų Monte Karlo varžybų serbas laimėjo 24-is trofėjus, ispanas 13-a titulų, šveicaras – aštuonis, o britas pagrindinę turnyro taurę į viršų kėlė septynis kartus. Visi šie tenisininkai trečiadienį pasirodys Romos kortuose.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Trečiadienio vyrų vienetų varžybas pradės į aikštę sugrįžtantis R.Federeris ir jaunasis Alexanderis Zverevas. Maestro sieks iškovoti savo pirmąjį titulą Romoje, nors net keturis kartus žaidė turnyro finale (2003, 2006, 2013, 2015 metais).

AFP/„Scanpix“ nuotr./Rogeris Federeris
AFP/„Scanpix“ nuotr./Rogeris Federeris

Tai bus vos ketvirtasis šveicaro turnyras šį sezoną, o iki šiol jis yra iškovojęs 10 pergalių ir patyręs tris nesėkmes. Vokietijos tenisininkas iki trečiadienio mačo yra laimėjęs 17-a pergalių iš 28-ų varžybų, o Romoje rungtyniauja pirmą kartą karjeroje. A.Zverevas nė karto nėra laimėjęs prieš pirmojo dešimtuko tenisininką (0-7).

Sekančiame mače centriniuose kortuose išvysime ir geriausią planetos tenisininką N.Džokovičių. Jis pirmą kartą karjeroje susitiks su prancūzu Stephane'u Robertu.

Pirmoji pasaulio raketė Romos titulą yra iškovojęs keturis kartus, o į Italiją atvyko 29-ą kartą triumfavęs „Masters“ serijos varžybose. 28-ų metų tenisininkas šiais metais yra iškovojęs 33-is pergales ir patyręs vos dvi nesėkmes.

35-ų metų atrankos turnyro dalyvis iš Prancūzijos S.Robertas savo karjeroje yra laimėjęs prieš pirmojo dešimtuko tenisininką, tačiau tai padarė vos vieną kartą iš aštuonių (1-7). 2011-ais metais „Roland Garros“ čempionate jis nugalėjo tuo metu šeštąją pasaulio raketę Tomašą Berdychą.

Vakarinę „Internazionali BNL d’Italia“ dalį papuoš R.Nadalio ir vokiečio Philippo Kohlschreiberio dvikova. Ispanas Romoje yra iškovojęs net septynis titulus.

Iš pastarųjų 14-os mačų penktoji pasaulio raketė yra iškovojusi 13-a pergalių. Praėjusią savaitę jis Madrido varžybų pusfinalyje nusileido A.Murray, o prieš tai iškovojo du trofėjus Barselonoje ir Monte Karle.

Vokietijos atstovas prieš pirmojo dešimtuko tenisininką rungtyniaus jau net 101-ą kartą karjeroje (22-78) bei aštuntąjį šį sezoną (1-6).

A.Murray pradės savo pasirodymą Romoje mače su Michailu Kukuškinu. Kazachstano tenisininkas tarpusavio dvikovose prieš škotą nėra iškovojęs nė vienos pergalės (0-3).

Geriausias Didžiosios Britanijos tenisininkas šį sezoną nėra iškovojęs nė vieno titulo, tačiau „Australian Open“ ir Madrido „Masters“ turnyruose žaidė finale. Abiejuose susitikimuose britas krito prieš geriausią planetos tenisininką N.Džokovičių.

Intriguojančiose trečiadienio dvikovose taip pat laukia ir puikias sportines formas demonstruojančių Milošo Raoničiaus ir Nicko Kyrgioso susitikimas bei ispaniškas mūšis tarp Davido Ferrero ir Guillermo Garcia Lopezo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas