Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 20

Trečioji „Australian Open“ diena baigėsi Darios Gavrilovos staigmena bei pagerintu rekordu

39-a pasaulio raketė Daria Gavrilova pateikė didžiausią dienos netikėtumą, kai nugalėjo septintąją pasaulio raketę Petrą Kvitovą. Australijos tenisininkė per valandą ir 30 minučių nugalėjo čekę rezultatu 6:4, 6:4.
Daria Gavrilova
Daria Gavrilova / „Scanpix“/AP nuotr.

Abi tenisininkės pradėjo mačą ramiai, laimėdamos savo padavimų serijas. Tačiau penktame sete užvirė visai kita kova. P.Kvitova palaužė savo varžovę, tačiau pralaimėjo tris paskutines savo padavimų serijas ir turėjo pripažinti varžovės pranašumą.

Antrame sete ir vėl viskas sprendėsi seto pabaigoje. D.Gavrilova pirmavo rezultatu 5:3, tačiau tuomet pralaimėjo savo padavimų seriją ir suteikė galimybę P.Kvitovai paduodant išlyginti rezultatą. Tačiau čekė ja nepasinaudojo ir pralaimėjo puikiai žaidusiai savo varžovei.

Kitame etape Australijos tenininkė susitiks su 30-a pasaulio rakete Kristina Mladenovič, kuri antro etapo dvikovoje nugalėjo britę Nicole Gibbs rezultatu 6:1, 7:6 (7:4).

Kristyna Pliskova pasiekė naują WTA rekordą, tačiau tai jai nepadėjo laimėti prieš Monicą Puig. Čekijos tenisininkė pralaimėjo rezultatu 4:6, 7:6 (8:6), 9:7 po dviejų valandų ir 22-ų minučių kovos.

Čekė šiame mače atliko net 31-ą neliečiamą padavimą ir tai yra naujasis WTA rekordas. Ankstesnis rekordas priklausė Sabinei Lisicki, kuri Birmingemo turnyre atliko 27-is neliečiamus padavimus.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas