Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 06 09

Trenerio pareiškimas: Rafaelis Nadalis gali nedalyvauti Vimbldone

Abejonės dėl geriausio Ispanijos tenisininko Rafaelio Nadalio dalyvavimo trečiame metų „Didžiojo kirčio“ turnyre kelia vis daugiau abejonių. Nerimas kamuoja ne tik ketvirtosios pasaulio raketės sirgalius, bet ir komandos narius. Toni Nadalis – tenisininko dėdė ir treneris – trečiadienį „Ubitennis“ žurnalui pareiškė, jog jei R.Nadalis nebus visiškai pasveikęs, į Vimbldoną jie nevyks.
Rafaelis Nadalis
Rafaelis Nadalis / „Scanpix“ nuotr.

R.Nadalio treneris neslėpė, jog jaudinasi dėl savo auklėtinio dalyvavimo Vimbldone. Primename, jog praeitą savaitę 30-metį šventęs Ispanijos tenisininkas dėl sunkios riešo traumos nusprendė pasitraukti iš „Roland Garros“ čempionato.

„Kol kas tiksli Rafos grįžimo data nėra žinoma, – atskleidė T.Nadalis. – Tačiau esame tikri, kad jei jis nebus pasveikęs šimtu procentų, į Vimbldoną nevyksime. Labiausiai mes nenorime praleisti olimpinių žaidynių ir prarasti šansą jose pakovoti dėl medalio.“

Nors R.Nadalis gali nedalyvauti trečiame metų „Didžiojo kirčio“ turnyre, tai didelės įtakos ispano reitingo taškams neturės. Pernai geriausias Ispanijos tenisininkas Vimbldone įveikė tik vieną etapą, o antrame kiek netikėtai nusileido vokiečiui Dustinui Brownui.

Abejonės dėl ketvirtosios pasaulio raketės dalyvavimo Vimbldone tik dar labiau padidėjo, kai R.Nadalis birželio pradžioje atskleidė, jog išsibraukė iš „Aegon Championships“ turnyro Londone, kuriame triumfavo 2008 metais.

„Labai liūdna, jog dėl riešo traumos nebegalėsiu šiemet žaisti „Queens“ teniso klube, – teigė geriausias Ispanijos tenisininkas, penktadienį švęsiantis 30-ąjį gimtadienį. – Šis turnyras man labai patinka, be galo smagu žaisti britų akivaizdoje. Tikėjausi šiemet pabandyti iškovoti antrą titulą čia.“

Likimo broliui R.Nadaliui patarimą nedalyvauti Vimbldone iki galo nepasveikus išsakė ir riešo traumos nuolat kamuojamas argentinietis Juanas Martinas Del Potro.

„Manau, kad nereikia skubėti ir rizikuoti savo sveikata, – teigė 223-ioji pasaulio raketė iš Argentinos. – Patariu ilsėtis. Riešas visada kenčia treniruotėse ir mačuose. Jei nesijauti pasveikęs, privalai laukti. Rafa yra didis kovotojas, esu tikras, kad jis nori grįžti kuo greičiau.“

Primename, jog „Didžiojo kirčio“ turnyras Londone prasidės jau birželio 27 dieną, o ypatingo R.Nadalio komandos dėmesio sulaukiantis Rio de Žaneiro olimpinis teniso turnyras startuos rugpjūčio 6-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas