Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 06

Tris dopingo patikrinimus praleidęs garsus JAV tenisininkas – suspenduotas

Vienas ryškiausių JAV teniso talentų Jensonas Brooksby (ATP-101) yra kol kas neapibrėžtam laikui suspenduojamas, kadangi praleido tris dopingo kontrolės patikrinimus.
Jensonas Brooksby
Jensonas Brooksby / AFP/„Scanpix“ nuotr.

22-ejų tenisininkas užsienio žiniasklaidai patvirtino, kad priėmė jam skirtą Tarptautinės už skaidrumą tenise kovojančios organizacijos suspendavimą – per pastaruosius 12 mėnesių amerikietis praleido tris dopingo kontrolės patikrinimus iš eilės.

J.Brooksby taip pat pridėjo, kad niekuomet nėra vartojęs draudžiamų preparatų ar neišlaikęs dopingo testų, o dabar kreipsis į sporto arbitražo teismą, kuris tenisininko bylą išnagrinės per artimiausius kelis mėnesius.

„Scanpix“ nuotr./Jensonas Brooksby ir Casperas Ruudas
„Scanpix“ nuotr./Jensonas Brooksby ir Casperas Ruudas

JAV teniso atstovas ATP reitinge aukščiausiai buvo pakilęs iki 33-os pozicijos. Sezoną jaunuolis pradėjo 5 pergalėmis per 7 mačus, iš kurių viena „Australian Open“ turnyre buvo ir prieš Casperą Ruudą (ATP-4), tačiau dabar jau beveik pusmetį nerungtyniauja dėl dviejų riešo operacijų.

Per savo karjerą J.Brooksby jau spėjo pasiekti dviejų ATP turnyrų finalus, o geriausiu pasiekimu "Didžiojo kirčio" pirmenybėse išlieka "US Open" aštuntfinalis 2021 metais, kuomet pralaimėta buvo tik pačiam Novakui Džokovičiui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas