Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 07

Turkijoje – nesėkmingas V.Gaubo bandymas iškovoti pirmą „Challenger“ pergalę

Antroji Lietuvos raketė Vilius Gaubas (ATP-776) gavo neeilinę galimybę sudalyvauti pagrindiniame „Challenger“ turnyre Antalijoje, tačiau patriukšmauti tarp patyrusių kolegų jaunuoliui nepavyko.
Vilius Gaubas
Vilius Gaubas / Sauliaus Čirbos nuotr.

Pirmajame vyrų vienetų turnuro mače V.Gaubas lygiai 2 valandas trukusioje kovoje rezultatu 5:7, 2;6 turėjo pripažinti Steveno Diazo (ATP-292) iš Kanados pranašumą.

18-mečiui lietuviui tai buvo pirmasis „Challenger“ turnyras už gimtosios šalies ribų, tad natūralu, kad dvikovos pradžioje jautėsi ir tam tikra įtampa.

V.Gaubas pralaimėjo pirmas tris savo padavimų serijas, tačiau laikėsi žaidime dėl solidžių priėmimų.

Atsilikinėjant 2:5 lietuvio žaidime pagaliau pasijautė laisvė, o vis daugiau pasitikėjimo įgavęs Vilius rezultatą išlygino (5:5). 11-ajame geime mūsų tautietis toliau spaudė oponentą ir galėjo išsiveržti į priekį, tačiau to nepadarė, o jau kitame geime klydo ir pralaimėjo setą.

AFP/Scanpix photo/Steven Diez
AFP/Scanpix photo/Steven Diez

Antrajame sete net 13 metų vyresnis oponentas greitai pabėgo į priekį ir susikurtos persvaros iš savo rankų daugiau nepaleido. Beje, S.Diezas antrą savaitę iš eilės įveikia lietuvį – praėjusią savaitę po kanadiečio kojomis krito ir Edas Butvilas.

V.Gaubui tai buvo tik trečiasis „Challenger“ turnyras karjeroje – kol kas tenisininkas pralaimėjo visus tris žaistus susitikimus.

Priminsime, kad turnyro Antalijoje organizatoriai lietuviui įteikė specialų „vardinį kvietimą“. Pirmajame rate elimimuotas tenisininkas ATP reitingo taškų taupyklės nepapildė, bet užsidirbo 720 eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas