Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 15

Turnyro Florencijoje favoritą pusfinalyje sieks sustabdyti paskutinė šeimininkų viltis

Šią savaitę vyrų ATP ture vyksta du 250 taškų vertės turnyrai, o Italijos mieste Florencijoje visų vietos teniso aistruolių akys kryps į jaunąjį Lorenzo Musetti (ATP-28), kurio lauks pirmoji pirmenybių raketė.
Lorenzo Musetti
Lorenzo Musetti / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

20-metis italas Florencijoje kol kas demonstruoja labai solidų tenisą ir į pusfinalį pateko nepralaimėjęs nė vieno seto. Aštuntfinalyje jis 6:3, 6:0 sutriuškino Bernabe Zapatą Mirallesą (ATP-74), o ketvirtfinalyje 6:3, 6:2 taip pat nepaliko vilčių Mackenzie McDonaldui (ATP-79).

Nors pagal reitingą iš visų į turnyrą atvykusių tenisininkų L.Musetti yra net trečias, rimtu pretendentu pakovoti dėl trofėjaus dauguma šio jaunuolio nelaikė – italas visgi yra grunto dangos ekspertas, o visų šeimininkų dėmesys buvo sutelktas tiek į Matteo Berrettinį, kuris pralaimėjo pirmą savo mačą, tiek ir į Janniką Sinnerį, kuris dėl traumos privalėjo pasitraukti dėl prieš turnyrą.

Rimtą užnugarį už savęs turintis L.Musetti pusfinalyje sieks nuimti pirmosios turnyro raketės Felixo Auger-Aliassime'o (ATP-13) skalpą. Kanadietis penktadienį labai komfortabiliai 6:3, 6:4 įveikė amerikietį Brandoną Nakashimą (ATP-46).

Tarpusavio akistatose italas kol kas yra priekyje 2:1, tačiau visi susitikimai vyko ant jam palankesnės grunto dangos, o štai ant kieto paviršiaus favoritu neabejotinai bus kanadietis.

Jeigu L.Musetti gali jaustis ramus dėl patekimo į „NextGen“ jaunųjų talentų baigiamąjį metų turnyrą Milane, į kurį jis jau kvalifikavosi, tai F.Auger-Aliassime'as ir toliau nuožmiai kovoja dėl bilieto į „Nitto ATP Finals“ pirmenybes Turine – šiuo metu jis yra septintas, o į turnyrą keliaus aštuoni geriausi sezono žaidėjai.

Kitą turnyro Florencijoje pusfinalio porą kiek netikėtai sudarys du neskirstyti tenisininkai – švedas Mikaelis Ymeras (ATP-99) ir amerikietis Jeffrey Johnas Wolfas (ATP-75).

VIDEO: Auger-Aliassime Faces Nakashima; Musetti & Bublik In Action | Florence 2022 Quarter-Final Highlights

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas