Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 01 10

Paleistas ir tylą nutraukęs N.Džokovičius: „Noriu likti ir varžytis „Australian Open“

Deportacijos bylą laimėjęs Novakas Džokovičius lieka Australijoje ir ketina varžytis jau po savaitės prasidėsiančiame „Australian Open“ turnyre.
Novakas Džokovičius su treneriais Melburne
Novakas Džokovičius su treneriais Melburne / Novako Džokovičiaus „Twitter“ paskyra

34-erių serbas trečiadienį atskrido į šalį, tikėdamasis išsaugoti savo Australijos atvirojo teniso čempionato nugalėtojo vardą ir siekdamas 21 kartą laimėti „Didžiojo kirčio“ turnyrą, tačiau vietoj čempionui deramo sutikimo naktį jis buvo apklaustas oro uoste, jo viza buvo panaikinta, o pats sportininkas buvo perkeltas į migrantų sulaikymo vietą Melburne.

Pasieniečiai priėjo išvadą, jog nuo COVID-19 nepasiskiepijęs tenisininkas nepateikė pakankamai įrodymų, kad dėl sveikatos priežasčių būtų atleistas nuo tokios prievolės.

Visgi pirmadienį per skubų nuotolinį posėdį teisėjas pareiškė, jog valstybė sutiko atšaukti savo sprendimą dėl vizos, todėl jis liepė nedelsiant paleisti N.Džokovičių.

Nepaisant to, jog Melburne – jau po vidurnakčio, paleistas serbas surengė treniruotę, o po jos kreipėsi į savo sekėjus socialiniuose tinkluose.

„Esu laimingas ir dėkingas už tai, kad teisėjas panaikino sprendimą atimti mano vizą. Nepaisant visko, kas nutiko, noriu likti ir varžytis „Australian Open“. Lieku į tai susikoncentravęs. Atskridau čia, kad žaisčiau viename svarbiausių turnyrų nuostabių sirgalių akivaizdoje. Dabar negaliu pasakyti nieko kito, kaip tik AČIŪ visiems už buvimą su manimi ir paskatinimus išlikti stipriam“, – rašė Nole vadinamas tenisininkas.

Tuo pačiu metu Serbijoje vyko N.Džokovičiaus artimųjų spaudos konferencija.

„Noriu padėkoti visiems pasaulyje, kurie palaikė jį tol, kol jis buvo Melburne, vadinamajame viešbutyje, – sakė tenisininko mama Dijana Džokovič. – Tai – didžiausia jo karjeros pergalė. Didesnė už bet kurį „Didžiojo kirčio“ turnyrą. Jis nepadarė nieko blogo, nepažeidė jokių įstatymų, bet tapo patyčių objektu. Jis kovojo prieš sistemą ir vyriausybę, nes turi teisę ten būti. Niekada anksčiau nesame susidūrę su tokia situacija.“

„Mes, kaip šeima, sunkiai tai išgyvenome, nes labai jaudinomės dėl brolio. Labai sunku ginti Novaką neįžeidžiant ko nors kito, – pridūrė ir tenisininko brolis Džordže. – Kovojame dėl tiesos ir įstatymų laikymosi. Padarėme viską, kad laikytumės procedūrų ir parodytume visiems pasaulyje, kad turime palaikyti Novaką.“

„Mylime Australiją, Novakas myli Australiją. Jis laimėjo ten daugybę kartų, tad norime ten grįžti dar ne sykį“, – pridūrė Dž.Džokovičius.

Tiesa, N.Džokovičiaus šeimos nariai atsisakė atsakyti į klausimus apie tenisininko teigiamą COVID-19 testo rezultatą gruodį. O konferenciją užbaigė susikibę už rankų ir dainuodami žymią serbišką dainą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas