Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 02

„US Open“ čempionę įveikusi I.Swiatek priartėjo prie pusfinalio etapo Meksikoje

Pirmą WTA reitingo poziciją susigrąžinti siekianti Lenkijos teniso žvaigždė Iga Swiatek (WTA-2) tęsia labai solidų pasirodymą Meksikoje vykstančiame baigiamajame metų WTA turnyre „GNP Seguro WTA Finals“.
Iga Swiatek
Iga Swiatek / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

22-ejų tenisininkė antrajame pogrupio mače užtikrintai 6:0, 7:5 nugalėjo „US Open“ čempionę Coco Gauff (WTA-3).

Nors Chetumal grupėje lenkė yra vienintelė tenisininkė, per pirmuosius du mačus iškovojusi abi pergales, garantuotos vietos pusfinalyje ji dar neturi. Triuškinantis pralaimėjimas Tuniso atstovei Ons Jabeur (WTA-7) ir užtikrinta C.Gauff pergalė prieš Marketą Vondrousovą (WTA-6) galimai užvertų duris į pusfinalį Lenkijos atstovei, tačiau toks scenarijus yra mažai tikėtinas, o šiuo metu jos turimas +/ – geimų santykis yra +15.

I.Swiatek tarpusavio akistatose prieš JAV teniso megažvaigždę dabar yra priekyje jau 9:1. Įdomu tai, kad visos devynios pergalės buvo pasiektos dviejų setų kovose, o vienintelis pralaimėjimas patirtas prieš keletą mėnesių Sinsinatyje.

21-ajame amžiuje tai tik ketvirtoji tenisininkių pora, tarpusavyje sužaidusi bent 10 susitikimų. Lenkijos ir JAV teniso atstovės prisijungė prie tokių porų kaip Kim Clijsters – Justine Henin, Agnieška Radwanska – Viktorija Azarenka bei Caroline Wozniacki – Dominika Cibulkova.

Savo pergalių sąskaitą Meksikoje trečiadienį atsidarė O.Jabeur, kuri 6:4, 6:3 revanšavosi M.Vondrousovai už skaudų pralaimėjimą Vimbldono finale.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas