Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 13

„US Open“ turnyre su tenisu atsisveikino visas būrys elitinių žaidėjų

Serena Williams nebuvo vienintelė garsi pavardė, Niujorke praūžusiame „US Open“ turnyre atsisveikinusi su profesionalios tenisininkės karjera – sportinius batelius ant vinies pakabino ir dar keletas gerai žinomų žaidėjų.
Serena Williams
Serena Williams / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pirmąją turnyro savaitę pagrindiniu „US Open“ akcentu tapo JAV teniso legendos Serenos Williams atsisveikinimas su tenisu. 40-metė tenisininkė sausakimšai užpildytame centriniame Arthur Ashe korte įveikė pirmuosius du etapus, tačiau suklupo trečiajame rate ir greičiausiai baigė tenisininkės karjerą.

Ne taip triukšmingai ir pastebimai Niujorke su tenisu atsisveikino ir kiti puikiai žinomi tenisininkai.

Pralaimėjimas pirmajame vyrų vienetų turnyro rate paskutiniuoju tapo amerikiečiui Samui Querrey (ATP-302).

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Samas Querrey
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Samas Querrey

34-erių tenisininkas praeityje buvo pakilęs net iki 11-osios ATP reitingo pozicijos, iš viso iškovojo 10 ATP titulų, o toliausiai „Didžiojo kirčio“ turnyre nužygiavo Vimbldone 2017 metais, kuomet pasiekė pusfinalį.

Per savo karjerą JAV teniso atstovas įveikė tiek Rafaelį Nadalį, tiek Novaką Džokovičių, tiek ir Andy Murray.

S.Querrey atskleidė, kad apie karjeros pabaigą pradėjo galvoti prieš pusę metų, o galutinį sprendimą priėmė prieš maždaug šešias savaites.

Pirmajame etape jis 6:4, 4:6, 6:7(6), 3:6 nusileido baltarusiui Ilijai Ivaškai.

„Scanpix“ nuotr./Andrea Petkovič
„Scanpix“ nuotr./Andrea Petkovič

Tenisui „sudie“ paskutiniajame metų „Didžiojo kirčio“ turnyre ištarė ir Vokietijos teniso įžymybė Andrea Petkovič (WTA-113). 35-erių tenisininkė jau ilgą laiką svarstė apie karjeros pabaigą, tačiau siekė išlaukti tinkamo momento, kuris atėjo būtent Niujorke.

Bosnijoje ir Hercegovinoje gimusi vokietė WTA reitinge 2011 m. pasiekė net devintą poziciją, iš viso laimėjo septynis WTA turnyrus, o ryškiausią pėdsaką paliko „Roland Garros“ pirmenybėse 2014 m., kai pasiekė pusfinalio etapą.

„Aš vis dar labai myliu šį žaidimą, vis dar esu jam pilnai atsidavusi, tačiau mano kūnas nebeleidžia žaisti taip, kaip norėčiau. Nebeleidžia treniruotis taip, kaip reikėtų norint išlikti aukščiausiame lygyje. Nebeleidžia sužaisti pilno sezono“, – kalbėjo ji.

A.Petkovič pirmajame rate 2:6, 6:4, 4:6 krito nuo šveicarės Belindos Benčič.

Niujorke tašką savo karjeroje padėjo ir kita JAV tenisininkė Christina McHale. Mažiau kam žinoma tenisininkė karjerą baigė vos 30-ies, pasiekusi net 24-ąją vietą WTA reitinge ir iškovojusi pergales prieš tokias varžoves kaip Caroline Wozniacki, Petra Kvitova ar Garbine Muguruza.

WTA turas taip pat išlydėjo ispanę Larą Arruabarreną-Vicino (buvusi WTA-50) ir japonę Kurumi Narą (buvusi WTA-32).

Karjerą baigti nusprendė ir tikra Brazilijos dvejetų žaidimo legenda Bruno Soaresas.

40-metis tenisininkas, kuris dvejetuose kartu su A.Murray broliu Jamie vis dar skynė puikias pergales, taip nė sykio ir nepakilo į ATP dvejetų reitingo viršūnę (aukščiausia – antroji vieta), tačiau laimėjo net po tris „Grand Slam“ titulus dvejetuose ir mišriuose dvejetuose.

„US Open“ turnyras paskutiniuoju tapo ir kitam dvejetų žaidimo specialistui Nickui Monroe iš Jungtinių Amerikos Valstijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas