Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 16 /14:02

Užsakomajame tenisininkų reise į Australiją įsimaišęs koronavirusas jaukia treniruočių planus

Geriausi pasaulio tenisininkai specialiais užsakomaisiais reisais šiomis dienomis nutūpė į Australiją, kurioje vasario 8-ąją startuos taip ilgai lauktas „Australian Open“ turnyras. Kai kurie pasaulio elitui priklausantys žaidėjai jau pradėjo 14-os dienų karantiną su išimtimis palikti viešbutį dėl treniruočių, o štai nelaimėlių grupelė artimiausias dvi savaites turės išbūti griežtame karantine.
Viktorija Azarenka
Viktorija Azarenka / „Scanpix“ nuotr.

Pranešama, kad užsakomajame reise Los Andželas-Melburnas buvo nustatyti du koronaviruso atvejai.

Lėktuve iš viso buvo 79 žmonės (12 įgulos narių ir 67 keleiviai), iš kurių 24 – tenisininkai.

Nors COVID-19 susirgo vienas iš įgulos narių ir keleivis (ne tenisininkas), visiems skridusiems šiuo reisu bus privalomas griežtas 14-os dienų karantinas viešbutyje.

Tarp jų – „Didžiojo kirčio“ čempionės Viktorija Azarenka bei Sloane Stephens, sugrįžti į teniso elitą siekiantis japonas Kei Nishikoris, tokie garsūs tenisininkai kaip Tennysas Sandgrenas, Pablo Cuevas, Guido Pella ar Vašekas Pospisilas, taip pat būrys dvejetų žaidėjų.

„Scanpix“ nuotr./Kei Nishikoris
„Scanpix“ nuotr./Kei Nishikoris

„Visi mes laikomi kaip turėję artimą kontaktą su užsikrėtusiu asmeniu. Paprašiau į savo kambarį dviračio treniruoklio, kad kiek įmanoma palaikyčiau sportinę formą. Karantinas greičiausiai baigsis sausio 29-ąją ir iš karto turėsime dalyvauti ATP 250 serijos turnyre“, – žinute pasidalijo dvejetų žaidimo ekspertas Artiomas Sitakas.

Netrukus paaiškėjo, kad koronavirusas įsimaišė ir reise Abu Dabis-Melburnas, kuriame skrido dar 23 tenisininkai. Tarp jų – Bianca Andreescu, Angelique Kerber, Dajana Jastremska, Svetlana Kuznecova, Belinda Benčič.

Australijos teniso fedaracija saugiai tenisininkams atgabenti iš viso užsakė 15 užsakomųjų reisų iš skirtingų pasaulio vietų – Majamio, Los Andželo, Antalijos, Dubajaus, Abu Dabio bei Dohos.

Australijoje kiek anksčiau saugiai nutūpti jau spėjo teniso titanai Novakas Džokovičius, Rafaelis Nadalis bei Dominicas Thiemas. Fotografai čia užfiksavo ir Sereną Williams su šeima.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento