Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vienas geriausių padavimų meistrų oficialiai paskelbė apie karjeros pabaigą

Jau keletą sezonų nerungtyniaujantis Kroatijos teniso milžinas Ivo Karlovičius savo ištikimiausiems gerbėjams oficialiai patvirtino, kad yra pabaigęs profesionalaus tenisininko karjerą.
Ivo Karlovičius
Ivo Karlovičius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Daugelis jūsų pastebėjote, kad praėjo nemažai laiko nuo paskutinio mano žaisto turnyro ir vis dar klausiate, kada aš sugrįšiu į ATP turą. Atsiprašau turėdamas jus nuvilti, tačiau šiuo laišku aš oficialiai patvirtinu apie savo karjeros pabaigą“, – platformoje „X“ šiomis dienomis rašė 44-erių veteranas.

Net 211 cm ūgio tenisininkas paskutinį kartą ATP ture varžėsi dar 2021-ųjų spalį, kuomet dalyvavo atrankoje į Indian Velso „Masters“ turnyrą.

Per daugiau nei du dešimtmečius trukusią profesionalo karjerą I.Karlovičius laimėjo 8 ATP turnyrus, ATP reitinge aukščiausiai pakilo iki 14-tos pozicijos, o atlikęs daugiau nei 13 tūkstančių neatremiamų padavimų šioje kategorijoje nusileidžia tik kitam milžinui Johnui Isneriui.

„Scanpix“ nuotr./Ivo Karlovičius
„Scanpix“ nuotr./Ivo Karlovičius

„Liksiu artimas su tenisu ir stengsiuosi pasidalinti savo sukauptomis žiniomis ir patirtimi su ateities teniso žaidėjų kartomis. Kelionė tęsiasi, keičiasi tik dėmesio centras. Visuomet išliksiu dėkingas“, – rašė „daktaro Ivo“ pravardę užsitarnavęs tenisininkas.

Geriausiu kroato pasiekimu „Didžiojo kirčio“ turnyruose išlieka vienintelis ketvirtfinalis 2009 metais Vimbldone, o viena skambiausių pergalių – debiuto 2003 m. Vimbldone metu įveiktas tuometinis čempionas Lleytonas Hewittas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas