Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 10

Vienas prieš visus: įsiutęs kanadietis Romos publikai pridalijo riebių keiksmažodžių

Vis labiau įsibėgėjantis Romos „Masters“ turnyras kiekvienais metais išsiskiria įspūdingu lankomumu ir aistringu vietos sirgalių palaikymu, o pirmadienį tikru publikos priešu tapo Denisas Šapovalovas (ATP-16).
Denisas Šapovalovas
Denisas Šapovalovas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Kanadietis kontroliavo situaciją korte prieš aistruolių numylėtinį italą Lorenzo Sonego (ATP-28), kuomet pirmąjį setą laimėjo 7:6(5), o antrajame atsiliko 3:4, tačiau pats padavinėjo ir rezultatas buvo 40:40.

23-ejų tenisininkui pasirodė, kad antrasis jo padavimas nusileido įskaitinėje aikštelės dalyje, tačiau oponentas greitai apibrėžė užribio žymę ir pasikvietė bokštelio arbitrą įvertinti situacijos.

Mačui vadovavęs Richardas Haigh sutiko su italo nuomone, tačiau tokiu sprendimu patikėti negalėjęs D.Šapovalovas perlipo tinklą ir atsidūręs kitoje korto dalyje bandė įtikinti arbitrą, jog padavimas iš tikrųjų buvo geras.

Teisėjas, žinoma, savo sprendimo nepakeitė, o kanadiečio bėdos tik prasidėjo. Dvigubą klaidą atlikęs tenisininkas netrukus turėjo saugoti break point'ą, tačiau to padaryti net negalėjo – tinklo perlipimas yra uždraustas ir traktuojamas kaip nesportiškas elgesys.

Tai buvo jau antroji D.Šapovalovo nuobauda, kuri reiškė automatiškai pralaimėtą tašką, o šioje situacijoje – ir pralaimėtą geimą.

Su vyriausiuoju rungtynių arbitru į diskusiją įsivėlusi Kanados teniso žvaigždė neištvėrė ir galiausiai pradėjo leisti riebius keiksmažodžius į publikos pusę, o vieną iš jų prigavo ir korte esantys mikrofonai.

„Shapo“ pralaimėjo antrą žaidimo partiją 3:6, tačiau labai šaltakraujiškai atrodė trečiajame sete, kurį laimėjo 6:3 ir pateko į antrą turnyro etapą.

Jame tenisininko lauks kartvelas Nikoloz Bašilašvilis (ATP-25).

Romoje pastaraisiais sezonais Kanados tenisininkas demonstruoja puikų tenisą, nors gruntas nėra mėgstamiausia jo danga. 2020 metais čia pasiektas pusfinalis, o praėjusiame sezone aštuntfinalis, kur po fantastiško trijų setų trilerio buvo nusileista Rafaeliui Nadaliui.

L.Sonego Romoje gynė gausybę ATP reitingo taškų, kuriuos uždirbo praėjusiais metais čia nukeliaudamas iki pusfinalio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas