Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 28

Vienoje – dar vienas šio sezono finalas tarp J.Sinnerio ir D.Medvedevo

Vienoje vykstančių ATP 500 serijos pirmenybių „Erste Bank Open“ finale teniso aistruoliai išvys jau klasika tampančią akistatą tarp trečiosios ir ketvirtosios pasaulio rakečių.
Daniilas Medvedevas ir Jannikas Sinneris
Daniilas Medvedevas ir Jannikas Sinneris / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Karjeros sezoną ATP ture žaidžiantis Jannikas Sinneris (ATP-4) pusfinalyje 7:5, 7:6(5) palaužė Andrejų Rubliovą (ATP-5) ir perrašė savo šalies teniso istoriją.

22-ejų metų amžiaus tenisininkas tapo pirmuoju Italijos atstovu, kuriam per vienerius metus ATP ture pavyko iškovoti bent 55 pergales. Iki šiol šalies laimėjimų per sezoną rekordas priklausė Corrado Barazzutti, kuris dar 1978 metais pergalėmis džiaugėsi 54 kartus.

Pirmąjį setą penkiais laimėtais geimais be atsako užbaigęs ir iš deficito 2:5 išlipęs J.Sinneris šiuo spurtu savo oponentą išvedė iš proto – okupantų šalies atstovas po katastrofiškai pasibaigusios partijos rakete talžė savo koją, iš kurios pasipylė kraujas.

Antrajame sete jau pats italas nesugebėjo paduoti mačui prie 5:4, tačiau pratęsime užbaigė pradėtą darbą ir antrą kartą šiemet įveikė A.Rubliovą, tarpusavio akistatose dabar pirmaudamas 4:2.

Beje, rusui tai buvo pirmoji nesėkmė šiemet ATP turnyro pusfinalyje po šešių iš eilės laimėtų.

J.Sinneriui šiame sezone tai bus jau šeštasis finalas. Prieš keletą savaičių Pekine jis laimėjo ATP 500 serijos pirmenybes, o rugpjūčio mėnesį iškovojo pirmą karjeros „Masters“ trofėjų Toronte.

Italijos teniso deimanto varžovu finale sekmadienį bus vienu laipteliu aukščiau ATP reitinge stovintis Daniilas Medvedevas (ATP-3). Pastarasis 6:4, 7:6(6) įveikė Graikijos tenisininką Stefanos Tsitsipą (ATP-7).

Jau 64-tą pergalę šiame sezone iškovojęs "Didžiojo kirčio" čempionas pagerino asmeninį rekordą. Devintame finale 2023 m. žaisiantis tenisininkas siekia apginti Vienoje praėjusiais metais iškovotą čempiono titulą.

Įdomu tai, kad D.Medvedevas ir J.Sinneris šiemet ATP turnyro finale susitiks jau ketvirtą kartą. Rusas laimėjo pirmuosius du titulinius mūšius Roterdame ir Majamyje, bet Pekine savo atsaką pateikė italas, kuriame tai buvo pirmoji pergalė per septynis bandymus tarpusavio kovose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas