Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 30

Vienoje – įspūdingas D.Medvedevo finišas, garantavęs čempiono trofėjų

Aukščiausią reitingą iš visų Vienoje (Austrija) vykusio ATP 500 serijos turnyro „Erste Bank Open“ dalyvių turėjęs Daniilas Medvedevas (ATP-4) pateisino favorito statusą ir tapo čempionu.
Daniilas Medvedevas
Daniilas Medvedevas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Sekmadienį finale ketvirtoji pasaulio raketė per 2 valandas ir 16 minučių rezultatu 4:6, 6:3, 6:2 palaužė Denisą Šapovalovą (ATP-19) ir iškovojo jau 15-ąjį karjeros titulą ATP ture.

D.Medvedevui tai antrasis trofėjus šiemet – rugpjūčio pradžioje jis laimėjo ATP 250 turnyrą Meksikoje. Visgi savo standartais rusui tai ganėtinai prasti metai – sausį buvo pasiektas „Australian Open“ finalas, bet kituose „Didžiojo kirčio“ turnyruose nebuvo pasiektas net ketvirtfinalio etapas.

26-erių tenisininkas į ATP turą Vienoje sugrįžo po keleto savaičių pertraukos be teniso. Spalio pradžioje Astanoje jis patyrė kojos traumą ir nebaigė susitikimo prieš Novaką Džokovičių, o vėliau išgyveno džiaugsmą šeimoje, kadangi pirmą kartą tapo tėčiu.

Susitikimo pradžioje buvęs ATP reitingo lyderis neatlaikė grėsmingų varžovo atakų, tačiau nuo antrojo seto oponentą įviliojo į paspęstus spąstus – būdamas itin toli nuo galinės linijos traukė neįmanomus kamuoliukus ir atliko kosminius smūgius.

„Aštunkojo“ pravardę dėl savo ilgų galūnių turintis D.Medvedevas trečiajame sete linksminosi ir galiausiai pribaigė varžovą įspūdingais winner'iais.

Iki finalinio susitikimo turnyro čempionas nebuvo pralaimėjęs nė vieno seto ir nė vienos savo padavimų serijos. Šią savaitę jis taip pat užsitikrino vietą baigiamajame metų turnyre Turine, kuriame praėjusiame sezone rusas liko antras.

Kiek daugiau nei 439 tūkst. eurų ir 500 ATP reitingo taškų iškovojęs D.Medvedevas ATP reitinge aplenks Casperą Ruudą ir pakils į trečią poziciją.

D.Šapovalovas, kuris per pastarąjį mėnesį pasiekė du ATP finalus, vieną pusfinalį ir ketvirtfinalį, laimėjo kiek daugiau nei 236 tūkst. eurų ir 300 ATP reitingo taškų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas