Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 01 25

Vietinis herojus: ilgiausiame karjeros mače triumfavusio N.Kyrgioso laukia pirmoji raketė

Australijos teniso aistruolių širdys greičiausiai būtų sudužusios, kuomet iš pradžių situaciją penktojo seto pratęsime kontroliavęs Johnas Millmanas pralaimėjo, o kitą dieną Nickas Kyrgiosas turėjo dviejų setų pranašumą, bet jį iššvaistė. Visgi galiausiai „Australian Open“ šeimininkai turi bent vieną tenisininką vyrų varžybų aštuntfinalyje.
Nickas Kyrgiosas
Nickas Kyrgiosas / „Scanpix“/AP nuotr.

Kortų šeimininkų numylėtinis šeštadienį po aukščiausią kulminacijos tašką pasiekusios kovos 6:2, 7:6(5), 6:7(6), 6:7(7), 7:6(8) palaužė rusą Kareną Chačanovą (ATP-17) ir trečią kartą savo karjeroje pateko į turnyro aštuntfinalį.

Rusas antrame etape iš eilės turėjo žaisti penkis setus, o per juos korte praleido daugiau nei 8 valandas.

Tai neabejotinai buvo vienas įdomiausių turnyro mačų. 4 valandos ir 26 minutės – ilgiausias mačas Nicko Kyrgioso karjeroje.

Beje, 24-erių tenisininkui pavyko nutraukti nemalonią seriją. Iki šio mačo Nickas buvo pralaimėjęs abu mačus „Australian Open“ turnyre, kuriuose jis pirmavo 2:0 ir kuriuose prireikė penktojo seto.

Dominuojančią jėgą pirmajame sete pademonstravęs australas pajuto kojos skausmus ir paprašė medicininės pertraukėlės.

Sugrįžęs tenisininkas sunkiai, tačiau laimėjo ir antrąjį setą, bet tuomet prasidėjo milžiniškas psichologinis iššūkis.

Tiek trečiojo, tiek ketvirtojo seto pratęsimuose N.Kyrgiosas paduodant varžovui turėjo po match point'ą, bet jų neišnaudojo ir žaidėjams teko žaisti lemiamą setą.

Ketvirtajame sete medicininio personalo pagalbos prireikė ir K.Chačanovui.

Penktasis setas ir vėl pareikalavo pratęsimo, tik jis buvo žaidžiamas iki 10 taškų. Permainingame tiebreak'e K.Chačanovas pirmavo 8:7, tačiau papildomų jėgų suradęs varžovas pasiuntė neatremiamą smūgį iš kairės ties linija, o netrukus sulaukęs dviejų ruso neišprovokuotų klaidų krito ant žemės ir galėjo džiaugtis įspūdinga pergale.

„Tai tikrai viena iš didžiausių karjeros pergalių. Epinė. Aš nesuprantu, kas čia dedasi. Atrodo, kad viena mano koja sveria bent 40 kilogramų. Pergalė labai emocionali“, – po mačo sunkiai žodžius rinko Kyrgiosas.

Susitikimo nugalėtojas atliko 33 neatremiamus padavimus ir iš viso 97 winner'ius. Jo varžovas atsakė 21 neliečiamu padavimu ir 75 winner'iais.

Turnyro aštuntfinalyje teniso aistruoliai galės mėgautis Nicko Kyrgioso ir geriausio planetos tenisininko Rafaelio Nadalio (ATP-1) akistata. Nors tarpusavio susitikimuose 4:3 pirmauja Rafa, ant kietos dangos 2:1 priekyje Nickas.

„Scanpix“ nuotr./Nickas Kyrgiosas ir Rafaelis Nadalis
„Scanpix“ nuotr./Nickas Kyrgiosas ir Rafaelis Nadalis

Anksčiau australas mėgdavo įgelti grunto karaliui, o šiame turnyre netgi pasišaipė iš ispano rutinos prieš padavimus, tačiau kalbėdamas apie būsimąjį varžovą N.Kyrgiosas išreiškė didelę pagarbą.

„Jis čempionas. Vienas geriausių visų laikų tenisininkų. Bus labai sunku. Dabar tiesiog noriu atsigulti į vonią ir kažko pavalgyti, – atviravo australas. – Stengsiuosi atsigauti ir daryti viską, kas mano galiose. Tikiuosi to užteks.“

Įdomu tai, kad Rafa savo trečiojo rato mačą laimėjo 2 valandomis ir 48 minutėmis greičiau.

VIDEO: „Australian Open: Nickas Kyrgiosas penkių setų maratone palaužė Kareną Chačanovą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas