Sportas gyvai

Vimbldonas pakibo ant plauko – A.Murray dėl traumos nebaigė turnyro Londone

Potencialiai paskutinį kartą karjeroje Vimbldone pasirodyti planuojančio Andy Murray (ATP-129) dalyvavimą „Didžiojo kirčio“ turnyre aptemdė juodi debesys.
Andy Murray
Andy Murray / „Scanpix“ nuotr.

Šią savaitę Londone vykstančiose ATP 500 kategorijos pirmenybėse „Cinch Championships“ dalyvaujantis škotas aštuntfinalyje dėl fizinių problemų pasitraukė vos po penkių geimų.

A.Murray pirmajame sete rezultatu 1:4 atsiliko prieš Jordaną Thompsoną (ATP-43), kuomet nusprendė nerizikuoti savo sveikata ir baigti susitikimą anksčiau laiko.

Jau po keleto pirmųjų geimų buvusi pirmoji planetos raketė paprašė medicininės pertraukėlės dėl apatinės nugaros dalies skausmų, kurie neleido varžytis pilna jėga.

37-erių veteranui tai greičiausiai buvo paskutinysis karjeros mačas „Queen's Club“ turnyre, kuriame jis pasiekė daugybę skambių pergalių.

A.Murray šį turnyrą iš viso yra laimėjęs net šešis sykius – penkis vienetuose ir vieną dvejetuose.

Didžiosios Britanijos teniso titanas šiemet paskelbė, kad baigs profesionalo karjerą po Vimbldono arba Paryžiaus olimpinių žaidynių.

Tiesa, iki Vimbldono liko tik kiek daugiau nei savaitė ir kol kas visiškai nėra aišku, ar tenisininkas bus pasiruošęs „Grand Slam“ pirmenybėms.

Trečiadienį kartu su J.Thompsonu vietą ketvirtfinalyje užsitikrino ir Sebastianas Korda (ATP-23). Amerikietis 6:4, 3:6, 7:5 įveikė bei iš pirmenybių pašalino bulgarą Grigorą Dimitrovą (ATP-10).

JAV teniso talentas ant žolės prieš Top 10 oponentus turi teigiamą pergalių ir pralaimėjimų santykį (3:2).

Praėjusią savaitę S.Korda turnyre Nyderlanudose pasiekė finalą, o Londone praėjusiais metais nužygiavo iki pusfinalio bei ant žolės demonstruoja tikrai puikią formą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius