Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vimbldone – J.Sinnerio ir C.Alcarazo pergalės bei artėjantis tenisininkų mūšis

Vieni iš Vimbldono favoritų ir potencialūs varžovai Jannikas Sinneris (ATP-1) bei Carlosas Alcarazas (ATP-3) užtikrintai žengė į pirmenybių ketvirtfinalio etapą.
Carlosas Alcarazas ir Jannikas Sinneris
Carlosas Alcarazas ir Jannikas Sinneris / „Scanpix“ nuotr.

Geriausias planetos tenisininkas J.Sinneris aštuntfinalyje po trijų setų kovos rezultatu 6:2, 6:4, 7:6(9) susitvarkė su amerikiečiu Benu Sheltonu (ATP-14) bei Vimbldono ketvirtfinalį pasiekė trečius metus paeiliui.

Italijos teniso meistras rimtesnio pasipriešinimo sulaukė tik trečiajame sete, kuomet turėjo panaikinti break'o deficitą (0:3) bei iš viso išsaugoti keturis set point'us.

B.Sheltonui pastarąją savaitę Londone teko atlaikyti nežmonišką krūvį – trys pirmieji tenisininko susitikimai pareikalavo iš viso 15-os setų. Maža to, šeštadienį jam teko žaisti vienetus ir dvejetus, todėl aštuntfinalio dvikovoje 21-erių sportininkas atrodė išsekęs.

Metais vyresnis J.Sinneris šiemet per 44 mačus yra patyręs vos 3 nesėkmes. Jis tapo pirmuoju savo šalies atstovu, Vimbldono ketvirtfinalį pasiekusiu bent tris kartus.

Vietą tarp aštuonių pajėgiausių šių metų turnyro dalyvių užsitikrino ir titulą ginantis Carlosas Alcarazas (ATP-3). Ispanas keturių setų pareikalavusiame mūšyje rezultatu 6:3, 6:4, 1:6, 7:5 palaužė prancūzą Ugo Humbertą (ATP-16).

Būdamas vos 21-erių jau devintąjį „Didžiojo kirčio“ ketvirtfinalį pasiekęs „Carlitos“ pagal šį rodiklį pasivijo savo trenerį, legendinį tenisininką Juaną Carlosą Ferrero. Tarp Ispanijos atstovų jie dalijasi trečią vietą, o daugiau ketvirtfinalių šiame lygmenyje yra užfiksavę tik Rafaelis Nadalis (47) ir Davidas Ferreras (17).

C.Alcarazo varžovu kitame etape bus Tommy Paulas (ATP-13) arba Roberto Bautista-Agutas (ATP-112), savo ruožtu J.Sinnerio – Daniilas Medvedevas (ATP-5) arba Grigoras Dimitrovas (ATP-10).

Jeigu Italijos ir Ispanijos tenisininkai iškovos pergales, pusfinalyje būtent jie susirems dėl vietos didžiajame turnyro finale.

Nors tarpusavio dvikovose 6:4 priekyje C.Alcarazas, vienintelį jų susitikimą Vimbldone laimėjo ATP reitingo lyderis iš Italijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?