Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 07 04

Trijų valandų Vimbldono aštuntfinalio dramoje – skaudi Agnieszkos Radwanskos nesėkmė

Tie, kas tvirtai laikėsi nuomonės, jog moterų tenisas yra neįdomus, po Vimbldono aštuntfinalio dramos turėtų prikąsti liežuvį. Vos prasidėjus Vimbldono antrajai savaitei užfiksuota ir pirmoji staigmena. Su 160 cm ūgio varžovės atakomis nesusitvarkiusi geriausia Lenkijos tenisininkė Agnieszka Radwanska skaudžiai suklupo jau aštuntfinalyje. Trečioji pasaulio raketė po beprotiško trijų valandų trilerio 3:6, 7:5, 7:9 krito prieš 18-ą vietą WTA reitinge užimančią slovakę Dominiką Cibulkovą.
Dominika Cibulkova
Dominika Cibulkova / „Scanpix“ nuotr.

Šiemet A.Radwanska ir Slovakijos tenisininkė kovėsi keturis kartus. D.Cibulkovai tai buvo trečia pergalė iš eilės.

Staigmeną pateikusi 18-oji pasaulio raketė užsitikrino 360 WTA reitingo taškų ir 250 tūkst. svarų sterlingų. Vimbldono ketvirtfinalyje ji susikaus su rusių Ekaterinos Makarovos ir Jelenos Vesninos poros nugalėtoja.

Šiemet ant žolės dangos D.Cibulkova demonstruoja įspūdingą formą. Prieš kelias savaites Slovakijos tenisininkė nuskynė titulą ant žolės Istborne. Šiuo metu ji yra iškovojusi devynias pergales iš eilės, o Vimbldone dar nepralaimėjo nė vieno seto.

Primename, kad Vimbldonas yra vienintelis „Didžiojo kirčio“ turnyras, kuriame A.Radwanska yra pasiekusi finalą. Tai padaryti jai pavyko 2012 metais. Pernai ji Londone žaidė pusfinalyje.

Savo ruožtu D.Cibulkova pirmadienį pakartojo savo geriausią rezultatą Vimbldone. Ketvirtfinalį ji pasiekė ir 2011 metais, tačiau ten krito prieš Mariją Šarapovą.

Pirmadienį į ketvirtfinalį užtikrintai žengė ir „Australian Open“ čempionė Angelique Kerber. Ji 6:3, 6:1 nušlavė japonę Misaki Doi. Ketvirtoji pasaulio raketė iš Vokietijos ketvirtfinalyje kausis su Simonos Halep ir Madison Keys poros nugalėtoja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas