Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 07 04

Vimbldono aštuntfinaliai: ant kortos – įspūdingi rekordai ir jubiliejinės pergalės

Pirmadienį nuostabiuosius Vimbldono kortus sudrebins aštuntfinalio dvikovos. Jose pagrindiniais smuikais šiandien grieš Rogeris Federeris, susikausiantis su Steve’u Johnsonu, ir antroji pasaulio raketė Andy Murray, kuriam iššūkį mes skandalingasis Australijos tenisininkas Nickas Kyrgiosas.
Andy Murray ir Rogeris Federeris
Andy Murray ir Rogeris Federeris / „Scanpix“ nuotr.

Rogeris Federeris (ATP-3) – Steve'as Johnsonas (ATP-29)

„Scanpix“ nuotr./Rogeris Federeris Vimbldone iškovojo 150-ą pergalę ant žolės
„Scanpix“ nuotr./Rogeris Federeris Vimbldone iškovojo 150-ą pergalę ant žolės

Geriausiam Šveicarijos tenisininkui tai puiki proga pakartoti Marinos Navratilovos daugiausiai iškovotų pergalių „Didžiojo kirčio“ turnyruose rekordą. Primename, jog legendinė Čekijos tenisininkė šios serijos varžybose yra laimėjusi 306-ias dvikovas.

R.Federeris į Vimbldono ketvirtfinalį sieks patekti keturioliktą kartą ir pagal šį rodiklį pasivyti Atvirosios eros rekordininką Jimmy Connorsą. Pergalės atveju trečiajai pasaulio raketei tai būtų jau 48-as „Didžiojo kirčio“ turnyrų ketvirtfinalis.

34-erių metų šveicaras tikisi tapti pirmuoju tenisininku istorijoje, Vimbldone triumfavusiu aštuonis kartus. Kol kas pirma vieta jis dalijasi su Pete’u Samprasu ir Williamu Renshaw.

Per visą savo karjerą R.Federeris ant žolės dangos yra iškovojęs 15-a titulų. Jo pergalių ir pralaimėjimų santykis ant šios dangos yra įspūdingas – 150:22.

S.Johnsonas dar niekada nėra žaidęs „Didžiojo kirčio“ turnyrų ketvirtfinalyje. Vimbldone ketvirtą kartą dalyvaujantis 26-erių metų JAV tenisininkas šiemet nutraukė trylikos iš eilės pralaimėjimų prieš pirmo dešimtuko tenisininkus seriją, kai „Queens“ klube nugalėjo Richardą Gasquet.

Andy Murray (ATP-2) – Nickas Kyrgiosas (ATP-18)

„Scanpix“ nuotr./Andy Murray – Vimbldono aštuntfinalyje
„Scanpix“ nuotr./Andy Murray – Vimbldono aštuntfinalyje

A.Murray prieš bet kurį Australijos tenisininką kol kas dar nėra pralaimėjęs. Po šiandienos dvikovos šie du tensininkai bus sužaidę visuose keturiuose „Didžiojo kirčio“ turnyruose.

Paskutinį kartą „Didžiojo kirčio“ turnyre tokį ar dar žemesnį reitingą turinčiam tenisininkui 29-erių metų britas nusileido 2010 metų „US Open“ čempionate.

Antroji pasaulio raketė į Vimbldono ketvirtfinalį bandys patekti devintą kartą iš eilės. Taip jis pasivytų trečią vietą rekordininkų sąraše užmantį legendinį Pete’ą Samprasą.

A.Muray ketvirtfinalį pasiekė 20 iš pastarųjų 21 „Didžiojo kirčio“ turnyro. Vienintelę nesėkmę jis patyrė jau minėtame „US Open“ čempionate.

Geriausias Didžiosios Brianijos tenisininkas turi progą iškovoti jubiliejinę 50-ąją pergalę Vimbldono čempioate.

„Scanpix“ nuotr./Nickas Kyrgiosas
„Scanpix“ nuotr./Nickas Kyrgiosas

Savo ruožtu N.Kyrgiosas į Vimbldono ketvirtfinalį sieks patekti antrą kartą ir pakartoti geriausią savo rezultatą „Didžiojo kirčio“ turnyruose.

Skandalingoji Australijos žvaigždė „Didžiojo kirčio“ turnyruose pirmo ATP dešimtuko tenisininkus iš devynių mėginimų įveikė dukart, tačiau abu sykius tai padarė būtent Vimbldone.

Šiemet 21-erių metų geriausias Australijos tenisininkas Marselyje iškovojo pirmą savo ATP serijos titulą, tačia po to jam sekėsi ne taip gerai.

Kei Nishikoris (ATP-6) – Marinas Čiličius (ATP-13)

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Kei Nishikoris
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Kei Nishikoris

K.Nishikoris ir M.Čiličius vienas prieš kitą kovėsi dešimt kartų, įskaitant ir akistatą „US Open“ čempionato finale 2014 metais, kurią laimėjo Kroatijos tenisininkas.

Šeštoji pasaulio raketė pirmadienį sieks tapti vos antruoju Japonijos tenisininku istorijoje, žaidusiu visų „Didžiojo kirčio“ turnyrų ketvirtfinaliuose. Į šį etapą Vimbldone K.Nishikoris dar niekada nėra patekęs.

Tiesa, K.Nishikoris Vimbldone dar niekad nėra nugalėjęs pirmo ATP dvidešimtuko tenisininko. Aukščiausią reitingą turintis tenisininkas, kurį Londone 26-erių metų japonas yra patiesęs, yra Andrejus Kuznecovas (ATP-42).

M.Čiličius Vimbldono ketvirtfinalyje per visą savo karjerą yra žaidęs tris kartus. Tai geriausias jo rezultatas šiame „Didžiojo kirčio“ turnyre.

Iš pastarųjų 14-os dvikovų su pirmo ATP dešimtuko tenisininkais 27-erių kroatas laimėjo viso labo vieną. Vienintelį kartą tai nutiko šiemet Indian Velso „Masters“ turnyre.

Milošas Raoničius (ATP-7) – Davidas Goffinas (ATP-11)

„Scanpix“/AP nuotr./Milošas Raoničius
„Scanpix“/AP nuotr./Milošas Raoničius

Septintoji pasaulio raketė M.Raoničius bandys patekti į penktą „Didžiojo kirčio“ turnyrų ketvirtfinalį ir taip tapti absoličiu Kanados rekordininku.

M.Raoničius pirmo dvidešimtuko tenisininką Vimbldone pirmadienį bandys nugalėti antrą kartą karjeroje. Vienintelį sykį tai padaryto jam pavyko 2014 metais, kai patiesė tuo metu dvyliktąją pasaulio raketę Kei Nishikorį.

Geriausias Kanados tenisininko pasiekimas „Didžiojo kirčio“ turnyruose – Vimbldono ir „Australian Open“ čempionatų pusfinaliai.

Pergalės atveju Davidas Goffinas į Vimbldono ketvirtfinalį patektų pirmą kartą karjeroje ir pakartotų geriausią savo pasiekimą „Didžiojo kirčio“ turnyruose.

VIDEO: Wimbledon Day 7 preview

Jei vienuoliktajai pasaulio raketei pavyktų įveikti M.Raoničių, jis taptų vos antru Belgijos tenisininku Atvirojoje eroje ir penktu istorijoje, pasiekusiu Vimbldono ketvirtfinalį.

Tiesa, tai padaryti jam bus sunku, ypač žinant, jog 25-erių metų belgas pralaimėjo visas pastarąsias aštuonias dvikovas prieš pirmo ATP dešimtuko tenisininkus. Ant žolės dangos D.Goffinas dar niekada nėra nugalėjęs net ir pirmo dvidešimtuko tenisininko.

Richardas Gasquet (ATP-10) – Jo-Wilfriedas Tsonga (ATP-12)

„Scanpix“ nuotr./Penkių setų maratone – Johno Isnerio nesėkmė prieš Jo-Wilfriedą Tsongą
„Scanpix“ nuotr./Penkių setų maratone – Johno Isnerio nesėkmė prieš Jo-Wilfriedą Tsongą

Šie du Prancūzijos tenisininkai Vimbldone susikaus antrą kartą. Vienintelį kartą, kai R.Gasquet ir J.-W. Tsonga susikovė Londone 2007 metais, pergalę šventė dešimtoji pasaulio raketė.

Tiesa, paskutinį kartą R.Gasquet savo tautietį nugalėjo 2009 metais Romos „Masters“ serijos turnyre.

Geriausias Prancūzijos tenisininkas į Vimbldono ketvirtfinalį bandys patekti trečią kartą. Pernai R.Gasquet čia pakartojo geriausią savo rezultatą „Didžiojo kirčio“ turnyruose, kai pasiekė pusfinalį.

Savo ruožtu J.-W Tsonga į Vimbldono ketvirtfinalį sieks patekti pirmą kartą nuo 2012 metų. Pergalės atveju jis pagal pasiektus Vimbldono ketvirtfinalius (4) taptų Atvirosios eros Prancūzijos rekordininku.

12-oji pasaulio raketė pirmadienį bandys nutraukti šešių pralaimėjimų iš eilės prieš pirmo ATP dešimtuko tenisininkus ant žolės dangos seriją. Tokio varžovo J.-W. Tsonga nėra nugalėjęs nuo 2011 metų.

Geriausias 31-erių metų prancūzo pasiekimas Vimbldone – 2011 ir 2012 metais pasiektas pusfinalis.

Kitos aštuntfinalių poros:

Samas Querrey – Nicolas Mahut

Lucasas Pouille – Bernardas Tomičius

Tomašas Berdychas – Jiri Vesely

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas